Σάββατο 11 Μάη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Η σύνταξη και η ασφάλιση αφορούν κάθε λαϊκή οικογένεια

Συνάντηση με τον διοικητή του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλο είχε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Κόμματος για τα Ταμεία και τις συντάξεις

Από τη χτεσινή συνάντηση στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ
Από τη χτεσινή συνάντηση στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ
Με το διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο συναντήθηκε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στην Αγίου Κωνσταντίνου. Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η συνάντηση σήμερα με το διοικητή και τη διοίκηση του ΙΚΑ, εντάσσεται στην πρωτοβουλία του ΚΚΕ για συζήτηση πάνω στο μεγάλο θέμα της Κοινωνικής Ασφάλισης και των συντάξεων, αφού τη Δευτέρα πρόκειται να οργανώσουμε μια μεγάλη σύσκεψη - συνάντηση με όλες τις συνταξιουχικές οργανώσεις της χώρας, τις τριτοβάθμιες ομοσπονδίες, αλλά και με τα σωματεία των εργαζομένων των ασφαλιστικών Ταμείων.

Στο πλαίσιο αυτό, θα συναντήσουμε την ερχόμενη βδομάδα και την πρόεδρο του ΟΑΕΕ, του Ταμείου των αυτοαπασχολουμένων, έτσι ώστε να διαμορφώσουμε τις θέσεις, τις οποίες βέβαια έχει επεξεργαστεί όλο το προηγούμενο διάστημα το ΚΚΕ, αλλά και με τις νέες εξελίξεις που έχουμε με αφορμή την οικονομική καπιταλιστική κρίση που συνεχίζεται, με τα προβλήματα που υπάρχουν σε όλα τα Ταμεία. Ανησυχούμε σοβαρά και από αυτήν την άποψη θέλουμε να δούμε τις νέες αυτές συνθήκες.

Σήμερα, η σύνταξη, η ασφάλιση, δεν αφορά μόνο κάποιους ανθρώπους -όπως λαθεμένα, θα έλεγα, συνηθίζουμε να λέμε- που βρίσκονται στην ηλικία της συνταξιοδότησης ή ετοιμάζονται για να περάσουν στη σύνταξη. Αφορά τον άνθρωπο, την κάθε λαϊκή οικογένεια. Και μόνο να υπολογίσουμε ότι σήμερα η εργατική λαϊκή οικογένεια, πολλές εργατικές λαϊκές οικογένειες, ζουν από τις πενιχρές συντάξεις του πατέρα ή της μάνας, του παππού ή της γιαγιάς, και μόνο αυτό δείχνει πόσο σοβαρό και οξυμένο είναι το πρόβλημα.

Ταυτόχρονα, ο άνθρωπος από τη στιγμή που γεννιέται έχει την ανάγκη της ασφαλιστικής κάλυψης. Το ατύχημα μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής του. Η περίθαλψη, οι τομείς Υγείας, οι υπηρεσίες Πρόνοιας έχουν αποδυναμωθεί και από αυτήν την άποψη θέλουμε να ανοίξουμε αυτό το θέμα σε όλη την ελληνική κοινωνία, στα σωματεία, στους συλλόγους, αφορά την εργατική τάξη, αφορά τους αυτοαπασχολούμενους, αφορά τους αγρότες, αφορά την ελληνική νεολαία. Και σε αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ