Τετάρτη 8 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ
Εσπασαν την αστυνομική τρομοκρατία

Από τη συγκέντρωση των Τούρκων Κομμουνιστών που έσπασε την αστυνομική απαγόρευση
Από τη συγκέντρωση των Τούρκων Κομμουνιστών που έσπασε την αστυνομική απαγόρευση
Το κλίμα τρομοκρατίας που επιχείρησαν να περάσουν οι κατασταλτικές αρχές στην Τουρκία έσπασαν με την αποφασιστικότητά τους οι κομμουνιστές. Η αστυνομία επιτέθηκε στους φοιτητές του ΚΚ Τουρκίας που συγκεντρώθηκαν την Κυριακή 5 Μάη για την επέτειο των 41 χρόνων από τη δολοφονία των κομμουνιστών αγωνιστών Γιουσούφ Ασλάν και Χουσεΐν Ινάν στο Ντενίς Γκεσμίς στην οδό Ιστικλάλ στην Ιστανμπούλ. Οι κομμουνιστές σπάζοντας τα φράγματα της αστυνομίας κατέλαβαν την πλατεία Ταξίμ και πραγματοποίησαν τη συγκέντρωσή τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φοιτητές του ΤΚΡ παρότι τους απαγορεύτηκε η πραγματοποίηση της κινητοποίησής τους από την οδό Ιστικλάλ κατάφεραν να φτάσουν στη πλατεία Ταξίμ. Στην ομιλία που πραγματοποίησαν στην Πλατεία σημείωσαν ότι «οι λακέδες των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών είπαν ότι δε μπορούμε να πάμε στη πλατεία Ταξίμ, όμως τα καταφέραμε». Η αστυνομία επιτέθηκε και για δεύτερη φορά στους φοιτητές που συγκεντρώθηκαν στη πλατεία Ταξίμ. Ωστόσο, εισερχόμενοι οι φοιτητές πιασμένοι «αλυσίδες» αποφασισμένοι παρέμειναν εκεί. Η εκδήλωση έκλεισε με ομιλία του Ερκάν Μπας, μέλους της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας.

Χαιρετίζει το ΚΚΕ τη μαχητική στάση των Τούρκων κομμουνιστών

To ΚΚΕ, με ανακοίνωση του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ, καταγγέλλει τη βάρβαρη επίθεση της αστυνομίας στη διαδήλωση φοιτητών του ΚΚ Τουρκίας (ΤΚΡ).

«Η επίθεση των δυνάμεων καταστολής και η απαγόρευσή τους να διαδηλώσουν οι φοιτητές του TKP στην πλατεία Ταξίμ έπεσε στο κενό, γιατί συνάντησε την οργανωμένη κι αποφασιστική παρέμβαση των δυνάμεων ΤΚP.

Το ΚΚΕ χαιρετίζει τη μαχητική στάση των Τούρκων κομμουνιστών κι εκφράζει την αλληλεγγύη του στην πάλη τους ενάντια στην αστική τάξη της Τουρκίας και τους μηχανισμούς καταστολής της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ