Τετάρτη 8 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Στην πατρίδα του ο Ρενέ Γκονσάλες

ΑΒΑΝΑ.--

Στην Κούβα μπορεί να παραμείνει ο Ρενέ Γκονσάλες, ένας εκ των Πέντε Κουβανών Πατριωτών, σύμφωνα με απόφαση της δικαστού Τζόαν Λέναρντ που αποδέχτηκε το αίτημα των δικηγόρων του να εκτίσει το υπόλοιπο της τριετούς περιόδου επίβλεψης σε κουβανικό έδαφος, υπό τον όρο να απαρνηθεί την αμερικανική υπηκοότητα, την οποία ο Ρενέ έχει μαζί με την κουβανική, επειδή γεννήθηκε στο Σικάγο των ΗΠΑ.

Ο Ρενέ Γκονσάλες είχε απελευθερωθεί με περιοριστικούς όρους τον Οκτώβρη του 2011 και με την υποχρέωση να παραμείνει για 3 χρόνια ακόμα στην πολιτεία της Φλόριντα σε καθεστώς ελευθερίας κάτω από επίβλεψη. Ωστόσο, βρίσκεται στην Κούβα εδώ και δύο εβδομάδες μετά από ειδική άδεια των αμερικανικών αρχών για να παραστεί στην κηδεία του πατέρα του. Μετά την απόφαση της δικαστού, ο Ρενέ Γκονσάλες θα μπορεί να παραμείνει μόνιμα στην Κούβα, με την τυπική υποχρέωση μόνο να παρουσιάζεται στο Γραφείο Συμφερόντων ΗΠΑ, τη μόνη διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στην Κούβα, μέχρι τον Οκτώβρη του 2014 που λήγει η περίοδος επίβλεψης.

Ο Γκονσάλες τόνισε ότι δε σταματά ο αγώνας για την απελευθέρωση και των τεσσάρων συντρόφων του Χερνάντο Ερνάντες, Αντόνιο Γκερέρο, Ραμόν Λαμπανίνιο και Φερνάντο Γκονσάλες που εξακολουθούν να είναι φυλακισμένοι παράνομα στις ΗΠΑ, γιατί προστάτευσαν τη χώρα τους από τις επιθέσεις της αντικουβανικής μαφίας του Μαϊάμι, που έχει όμως τη στήριξη των κυβερνήσεων των ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ