Πέμπτη 2 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
1 ΜΑΗ 2013
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πορεύτηκαν μέχρι το χώρο θυσίας του Μάη του '36

Η πορεία στην Τσιμισκή

MotionTeam

Η πορεία στην Τσιμισκή
Στη Θεσσαλονίκη, η μάχη της απεργίας ξεκίνησε από νωρίς με μαζικές εξορμήσεις των ταξικών δυνάμεων στη Βιομηχανική Περιοχή και περιφρούρηση της απεργίας σε μεγάλα εμπορικά καταστήματα (ΦΩΚΑ, ΖΑΡΑ, ΧΟΝΤΟΣ, ΝΟΤΟΣ, Σούπερ Μάρκετ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ) και τράπεζες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στην απεργιακή συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου αντάμωσαν χιλιάδες εργάτες από τον κλάδο του Μετάλλου, από τα 5μηνα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας που δουλεύουν χωρίς εργατικά δικαιώματα και ακόμη -3 μήνες μετά- περιμένουν να πληρωθούν, εργαζόμενοι από τις επιχειρήσεις τροφίμων και εμφιαλωμένων ποτών, από τον κλάδο της Υγείας, οικοδόμοι, από μια σειρά χώρους και κλάδους δουλειάς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Μπάμπης Μανουσαρίδης, ταμίας της ΠΟΕΕΠ και ο Σ. Ζαριανόπουλος από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε στο χώρο θυσίας των εργατών το Μάη του '36, στη συμβολή των οδών Εγνατία και Βενιζέλου. Εκεί έγινε κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ, του ΜΑΣ, της ΠΟΕΕΠ, του σωματείου καπνεργατών «Πανγκαπνεργατικό» καθώς και πολλών άλλων εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων.

Στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία παραβρέθηκε κλιμάκιο της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κώστα Αβραμόπουλο, μέλος του ΠΓ, καθώς και οι βουλευτές Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και Ελένη Γερασιμίδου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ