Πέμπτη 2 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
1 ΜΑΗ 2013
«Κόκκινη Πρωτομαγιά - Πρωτοπόρα Εργατιά»!

Με τις σημαίες του δίκιου και του αγώνα χιλιάδες εργάτες απήργησαν και διαδήλωσαν σε όλη τη χώρα

Κόκκινη Πρωτομαγιά - Πρωτοπόρα Εργατιά! Το σύνθημα αυτό έγινε πράξη χτες απ' άκρη σ' άκρη της χώρας, καθώς χιλιάδες εργάτες και εργάτριες νέοι και νέες, άνεργοι και συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες, γυναίκες και μετανάστες έδωσαν μαζικό και δυναμικό παρών στις δεκάδες απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Εργαζόμενοι απ' όλους τους κλάδους, απάντησαν στην προσπάθεια κυβέρνησης και κεφαλαίου να υπονομεύσουν την πρωτομαγιάτικη απεργία, απάντησαν στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. Πρωτοπόροι εργάτες αγωνιστές στάθηκαν απέναντι στην εργοδοσία, τίμησαν με υψωμένες τις γροθιές τους εργατικούς αγώνες και τους νεκρούς της τάξης τους, διεκδίκησαν τον πλούτο που παράγουν.

Εργατικές - λαϊκές οικογένειες σε πόλεις και χωριά διαδήλωσαν με τις κόκκινες σημαίες να ανεμίζουν ψηλά, με τα πανό και τα συνθήματά τους, από τα εργοστάσια και τις εργατογειτονιές της πόλης, πορεύτηκαν στον ίδιο δρόμο που έδειξαν εδώ και 127 χρόνια οι εργάτες του Σικάγου. Το δρόμο που ποτίστηκε με αίμα εργατών, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, στο δρόμο αυτό συνεχίζει να πορεύεται το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα με το ΠΑΜΕ.

Χιλιάδες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ, στέλνοντας το μήνυμα: «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, Συμμαχία Λαϊκή για κοινωνία άλλη»! Χιλιάδες διαμήνυσαν ότι δε θα γίνουν οι σκλάβοι του 21ου αιώνα. Ξεκαθάρισαν: «Δεν παραδινόμαστε. Δεν παραδίδουμε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τα δικαιώματά μας»! Με την απόφασή τους αυτή, τραβούν μπροστά, μέσα στα εργοστάσια και στις επιχειρήσεις, οργανώνουν την πάλη και δίνουν το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού τους στα συλλαλητήρια στις 23 Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ