Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 3 Μάη 2013 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11541

Το ΠΑΜΕ καλεί ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ - ΜΑΣ για οργάνωση της πάλης για την Ασφάλιση

Μπροστά στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση το ΠΑΜΕ καλεί σε κοινή σύσκεψη στις 10 Μάη, στις 6 μ.μ., τις Γραμματείες της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) για ανάληψη πρωτοβουλιών οργάνωσης της πάλης.


ΣΕΛ.  3

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ σε όσους έχουν ανάγκη

  • Το ΚΚΕ πρωτοστατεί μαζί με εργατικά σωματεία και άλλες αγωνιστικές συσπειρώσεις του λαϊκού κινήματος στην αλληλεγγύη σε όσους έχουν ανάγκη, ταυτόχρονα με τη διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης
  • Παρέμβαση του ΚΚΕ στον υπουργό Ανάπτυξης - Μεταφορών και Δικτύων για μείωση εισιτηρίων και κατάργηση διοδίων τις μέρες του Πάσχα
  • Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης σε ανέργους και εργαζόμενους από ΠΑΜΕ και Λαϊκές Επιτροπές

Αυτές τις ημέρες χρειάζεται ακόμη περισσότερο, δίπλα στον οργανωμένο αγώνα, να εκφραστεί η αλληλεγγύη με κάθε δυνατό τρόπο σε άνεργους, απολυμένους, μετανάστες, σε οικογένειες που ζουν με οξυμένο τρόπο τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Το ΚΚΕ πρωτοστατεί μαζί με εργατικά σωματεία και άλλες αγωνιστικές συσπειρώσεις του λαϊκού κινήματος στην αλληλεγγύη σε όσους έχουν ανάγκη, ταυτόχρονα με τη διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης. Την ίδια στιγμή απαιτούμε τη διευκόλυνση στη μετακίνηση των λαϊκών οικογενειών, την κατάργηση των διοδίων για τις ημέρες του Πάσχα και μειώσεις στα εισιτήρια των πλοίων και των άλλων μέσων μεταφοράς.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΜΕΒΓΑΛ» ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Συνεχίζουν τον απεργιακό τους αγώνα

Με ψηλά το κεφάλι συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργάτες της ΜΕΒΓΑΛ στο υποκατάστημα της Αθήνας και σήμερα μπαίνουν στην 8η μέρα απεργιακών κινητοποιήσεων. Στο σκληρό αυτό αγώνα το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους να εκφράσουν έμπρακτα, στην πύλη του εργοστασίου, την ταξική τους αλληλεγγύη.


ΣΕΛ.  13

ΠΑΜΕ: Συλλαλητήρια στις 23 Μάη για τις Συμβάσεις

ΣΕΛ.  6

ΚΚΕ
Απομονώστε τη συμμορία της Χρυσής Αυγής

Το ΚΚΕ καταδικάζει την εγκληματική επίθεση των ναζιστών της Χρυσής Αυγής σε βάρος του δημάρχου Αθήνας κ. Καμίνη και τον τραυματισμό ενός 12χρονου κοριτσιού. Ο λαός πρέπει να καταδικάσει και να απορρίψει το ναζισμό, να απομονώσει την εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής.



ΚΥΠΡΟΣ
Επαφές σε Ισραήλ και ΗΠΑ για ενεργειακά - Κυπριακό

ΣΕΛ.  10
ΚΚΕ
Πρωτοβουλίες για την Ασφάλιση

ΣΕΛ.  11
ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ
Πρόβλημα μετακίνησης για τις αιμοκαθάρσεις

ΣΕΛ.  12
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
Βήμα για εμπέδωση του δόγματος «νόμος και τάξη»

ΣΕΛ.  3
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Για τη συζήτηση γύρω από την απεργία

ΣΕΛ.  15
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στις 9 Μάη τιμάει τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη

«9 Μάη 1945 - 9 Μάη 2013... 68 χρόνια από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη - Εμπνεόμαστε, Διδασκόμαστε, Συνεχίζουμε!» είναι ο τίτλος, αλλά και το περιεχόμενο της πολιτικής - πολιτιστικής εκδήλωσης που διοργανώνει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, την Πέμπτη 9 Μάη, στις 7.30 μ.μ. στο Σκοπευτήριο Καισαριανής.


ΣΕΛ.  9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ