Πέμπτη 5 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Πρωταγωνιστικός» ρόλος στον Γ. Σουφλιά

Την αξιοποίηση του Γ. Σουφλιά σε πρωταγωνιστικό ρόλο επιδιώκει ο Κ. Καραμανλής, προκειμένου να ενισχύσει την εικόνα «δυναμικής πορείας» προς την εξουσία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί αύριο με τον Λαρισαίο πολιτικό και θα καταληχθεί ο ρόλος και η αποστολή του στη ΝΔ. Ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής σε συνέντευξή του χτες στον ΑΝΤ1 επανέλαβε ότι «ο Σουφλιάς πρέπει να παίξει ένα ρόλο πρωταγωνιστικό» και να βοηθήσει πραγματικά το κόμμα. Ταυτόχρονα απηύθυνε πρόσκληση για επιστροφή στους Α. Ανδριανόπουλο και Ν. Κάκαλο, ενώ για τον Α. Σαμαρά επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα επανόδου του. Αναφερόμενος στις οργανωτικές αλλαγές, είπε ότι δεν είναι έτοιμος για ευρύτερες ανακατατάξεις στους τομεάρχες, ενώ για τη θέση του γραμματέα είπε ότι «ο Β. Μεϊμαράκης έχει πολλές ικανότητες», αλλά «αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που μπορούν να αντεπεξέλθουν». Με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση αντιμετώπισε το κόμμα Αβραμόπουλου, λέγοντας πως «δεν αισθάνομαι ότι υπάρχει πρόβλημα, ανάγκη ή κενό για να υπάρξει καινούριο πολιτικό κόμμα», ενώ το χαρακτήρισε για πρώτη φορά ανοιχτά «αντίπαλο κόμμα» και τάχθηκε κατά των κυβερνητικών συνεργασιών.

Οσο για το περίφημο άνοιγμα στην Αριστερά, ο Κ. Καραμανλής άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι αυτό που επιδιώκει είναι κάποιοι «αριστεροί» να ακολουθήσουν τις αρχές και την πολιτική του κόμματός του! Ταυτόχρονα όμως έριξε το βάρος στο ΠΑΣΟΚ και τους ψηφοφόρους του, λέγοντας «δεν μπορούμε να κάνουμε μια ενιαία εθνική πολιτική;».

Στο θέμα της επιστροφής Σουφλιά στη ΝΔ παρενέβη χτες ο Κ. Σκανδαλίδης, ο οποίος προσπάθησε να μειώσει τη σημασία της, αφήνοντας αιχμές για τον Λαρισαίο πολιτικό, τον οποίο μέχρι πρόσφατα εγκωμίαζε και ο ίδιος και το σύνολο των κυβερνητικών στελεχών! Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ υπενθύμισε παλιότερες δηλώσεις του Γ. Σουφλιά περί ιδιοκτησιών και παρεών στη ΝΔ και τον κάλεσε να δηλώσει αν άλλαξε άποψη μέσα από το συνέδριο της ΝΔ ή είναι θέμα που αφορά μια ακόμα συναλλαγή...

Από το γραφείο του Γ. Σουφλιά απάντησαν ότι οι πολιτικές επιλογές του στηρίζονται σε αρχές και αξίες και όχι σε συναλλαγές, καθώς και ότι πάντα υπηρέτησε με συνέπεια τις αρχές και τις αξίες αυτής της παράταξης.

Η Ντ. Μπακογιάννη αναφερόμενη χτες (από τον «9,84») στο ρόλο που θα αναλάβει ο Γ. Σουφλιάς, είπε ότι «οι ρόλοι έχουν τη σημασία τους, αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει η συμβολή του πολιτικού στην κοινωνία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ