Τρίτη 9 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα η συνάντηση Βενιζέλου - τρόικας

Την προσήλωση του ΠΑΣΟΚ στην κλιμάκωση των μέτρων πτώχευσης του λαού θα προβάλει σήμερα ο Ε. Βενιζέλος στη συνάντηση που θα έχει με τους επικεφαλής της τρόικας. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε μέσα στο Σαββατοκύριακο διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά, τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλη, και υπουργούς της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στη συνάντησή του με την τρόικα - θα γίνει λίγες ώρες πριν τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους τεχνοκράτες των ιμπεριαλιστικών οργανισμών - ο Ε. Βενιζέλος θα δεσμευτεί ότι «θα προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές» και τα «συμφωνημένα μέτρα» του μνημονίου και θα ζητήσει «να ολοκληρωθούν το ταχύτερο οι διαπραγματεύσεις». Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει απόλυτα τη συνέχιση της επιβολής του χαρατσιού της ΔΕΗ, τις μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων.

Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η άμεση προώθηση και εφαρμογή των πολιτικών εξόντωσης των λαϊκών στρωμάτων και η εξασφάλιση των όρων για την ενίσχυση του μεγάλου κεφαλαίου. «Πρέπει να καταβληθούν οι δόσεις, να ολοκληρωθεί η ανασυγκρότηση του τραπεζικού συστήματος και η συγχώνευση Εθνικής - Eurobank, που αποτελούν βασικούς μοχλούς στήριξης της πραγματικής οικονομίας», σημείωναν χτες στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει παράλληλα το αποπροσανατολιστικό παιχνίδι εντυπώσεων με το ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη «λίστα Λαγκάρντ».

Μεταξύ άλλων κατηγορεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για «πολιτικά τυφλές και επικίνδυνες επιλογές» στην προανακριτική επιτροπή, όπου οι μεταξύ τους καυγάδες για τα επιμέρους αναδεικνύονται στην καλύτερη μέθοδο για να συγκαλυφθεί η ουσία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ