Πέμπτη 21 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Επιστημονική συνάντηση

Στο πιο «ηλεκτρισμένο» περιβάλλον της Ιστορίας της ξεκίνησε η 26η Επιστημονική Συνάντηση για το αρχαιολογικό έργο στη Μακεδονία - Θράκη, που διοργανώνουν (19-22/3) το ΑΠΘ και το ΥΠΠΟ.

Το σημαντικό αυτό συνέδριο πραγματοποιείται εν μέσω της χειρότερης επίθεσης που δέχεται ο δημόσιος χαρακτήρας της προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς από τις αστικές κυβερνήσεις, την εμπορευματοποίησή της, την απαξίωση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και του προσωπικού της κλπ. Επιπλέον, πραγματοποιείται εν μέσω και της διαμάχης για τη διαχείριση των σπουδαίων αρχαιολογικών ευρημάτων στο Μετρό της Θεσσαλονίκης και ειδικά τις αρχαιότητες στο Σταθμό «Βενιζέλος». Εύλογα, μεγάλο μέρος των σημερινών εργασιών αφιερώνονται στα ευρήματα του Μετρό.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν και οι ανακοινώσεις για τις προϊστορικές αρχαιότητες στο Αμύνταιο Φλώρινας, λόγω και του ανοιχτού «μετώπου», ανάμεσα στη ΔΕΗ μαζί με τους εργολάβους και την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Οι 86 ανακοινώσεις αφορούν την αρχαιολογική έρευνα που διεξάγεται στο βορειοελλαδικό χώρο, από την Καστοριά ως τον Εβρο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ