Πέμπτη 14 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Σήμερα η 24ωρη απεργία

Στις 9.30 π.μ. στην Ομόνοια η προσυγκέντρωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα

Σε 24ωρη απεργία «κατεβαίνουν» σήμερα Πέμπτη οι εργαζόμενοι στη ναυπηγική βιομηχανία, συνεχίζοντας τον αγώνα τους για δουλειά με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα και ενάντια στη σταδιακή διάλυση των ναυπηγείων που έχει επιβάλει η πολιτική κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Ναυπηγικής Βιομηχανίας καλεί σε προσυγκέντρωση στις 9.30 το πρωί στην Ομόνοια. Η απεργιακή συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Η απεργία είναι απόφαση της συνεδρίασης της διοίκησης της ΠΟΕΜ που πάρθηκε κάτω από τη θέληση των εργαζομένων των ναυπηγείων και της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης με καθοριστική τη συμβολή των ταξικών δυνάμεων. Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε από την Ομοσπονδία και πανελλαδική απεργία συνολικά στον κλάδο του Μετάλλου στις 28 Μάρτη.

Σταθμό στους αγώνες των εργαζομένων στη Ναυπηγική Βιομηχανία θα αποτελέσει η συγκέντρωση που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή την Τετάρτη 20 Μάρτη στις 10 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη του Πειραιά και πορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας. Κάτω από τις πιέσεις των ίδιων των εργαζομένων απόφαση συμμετοχής στην κινητοποίηση της Τετάρτης έχουν πάρει και τα σωματεία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας.

Η Συντονιστική Επιτροπή σε δελτίο Τύπου αναφέρει ότι όπως έδειξε και η μαζική σύσκεψη που διοργάνωσε στις 11 Μάρτη στο ΕΚΠ «γίνεται συνείδηση όλο και περισσότερων συναδέλφων η ανάγκη για ενιαία ταξική απάντηση στην επίθεση κυβέρνησης - εργοδοτών - ΕΕ - ΔΝΤ». «Υπάρχουν οι προϋποθέσεις να αποτελέσει ο κλάδος μας προπύργιο αγώνα, τόσο για τη σωτηρία της ναυπηγικής βιομηχανίας όσο και συνολικότερα ενάντια στην αντεργατική πολιτική. Μπορούμε μέσα από την Επιτροπή όσο και από το πανελλαδικό συντονιστικό αγώνα του Μετάλλου να αποτελέσουμε πόλο συσπείρωσης όλης της εργατικής τάξης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ