Πέμπτη 14 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Τελειώνουν πετρέλαιο, φάρμακα, υλικά

Παρέμβαση, χτες, από το Εργατικό Κέντρο και σωματεία του νησιού

Σε δίωρο αποκλεισμό των ταμείων στο Νοσοκομείο Ζακύνθου προχώρησαν χτες το πρωί το Εργατικό Κέντρο και σωματεία του νησιού, καταγγέλλοντας τις τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό - νοσηλευτικό προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Οπως αναφέρεται και σε προχτεσινή καταγγελία του ΕΚ, το νοσοκομείο διαθέτει πετρέλαιο για 3 μέρες και υγειονομικό υλικό μέχρι το καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα το ΕΚ Ζακύνθου σημειώνει: «Οι τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στο Νοσοκομείο Ζακύνθου με ελλείψεις σε ιατρικό - νοσηλευτικό προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό αποδεικνύει ότι προκειμένου να περάσει η πολιτική του μνημονίου, ΔΝΤ - ΕΚΤ - ΕΕ, για να εξασφαλίσουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων δεν υπολογίζουν ούτε την υγεία του λαού μας.

Συγκεκριμένα στο νοσοκομείο του νησιού μας:

-- Υπάρχει πετρέλαιο θέρμανσης για 3 μέρες

-- Υγειονομικό υλικό μέχρι το καλοκαίρι

-- Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα, σε πλήθος εξειδικευμένων εξετάσεων και αιματολογικές ή βιοχημικές εξετάσεις δεν πραγματοποιούνται λόγω έλλειψης προσωπικού και εξοπλισμού.

Υπάρχει μια καθαρίστρια για ένα κτίριο 14.500 τ.μ.

Ουσιαστικά δεν υπάρχει πνευμονολογική - νευρολογική - ΜΕΘ κλινικές που έχουν συγχωνευτεί με άλλες.

Η μέχρι τώρα λειτουργία του νοσοκομείου γίνεται με τις φιλότιμες προσπάθειες του υπάρχοντος προσωπικού παρ' όλο που τους χρωστούν εκατοντάδες ρεπό, άδειες τριετιών, εξαιρέσιμα και υπερωρίες για ένα εξάμηνο».

Πρόσφατα, διοικητής και προϊστάμενος της οικονομικής υπηρεσίας παραιτήθηκαν, αδυνατώντας να διαχειριστούν την εξαθλίωση στην οποία οδηγεί το νοσοκομείο η πετσοκομμένη κρατική επιχορήγηση, που ανέρχεται σε 1,2 εκατ. ευρώ, έναντι τουλάχιστον 3 εκατ. που απαιτούν οι ανάγκες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ζάκυνθος είναι διάσημος τουριστικός προορισμός, με τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις να εμφανίζουν πληρότητα 99% κάθε καλοκαίρι, αφού ο πληθυσμός αγγίζει τις 120.000.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ