Πέμπτη 14 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
Η εφημερία της καρδιολογικής κλινικής θα «στηρίζεται» από παθολόγους

Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι ειδικευόμενοι και οι ειδικοί γιατροί του Νοσοκομείου Σερρών, διεκδικώντας να πληρωθούν τις δεδουλευμένες εφημερίες που τους οφείλονται από το 2012. Η διοίκηση του νοσοκομείου με αφορμή την επίσχεση έρχεται να βάλει σε εφαρμογή -από την πίσω πόρτα- την εφημερία τομέα, όπου ο νευρολόγος ή ο πνευμονολόγος εφημερεύει ως παθολόγος, ο παθολόγος ως καρδιολόγος, ο χειρουργός ως ΩΡΛ κλπ.

Οπως καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί των Σερρών, από την Τρίτη 12/3, με έγγραφο του διοικητή του Νοσοκομείου Σερρών με τίτλο «Στήριξη Καρδιολογικής Κλινικής από Παθολογικό τομέα» με αρ. πρωτ. 2948, καλούνται οι παθολόγοι του Νοσοκομείου Σερρών να «...στηρίξουν την καρδιολογική κλινική σε τακτικό και ωράριο εφημεριών». Καλούνται δηλαδή οι παθολόγοι να «στηρίξουν» την εφημερία και το τακτικό ωράριο της καρδιολογικής κλινικής και να αντιμετωπίζουν τα καρδιολογικά περιστατικά.

Οπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι γιατροί του νοσοκομείου, «υπεύθυνοι για την απαξίωση του Νοσοκομείου και την υπολειτουργία της Καρδιολογικής δεν είναι ούτε η επίσχεση εργασίας, ούτε οι αναρρωτικές άδειες. Και η Καρδιολογική είναι μόνο η αρχή.

Υπεύθυνοι είναι όλοι αυτοί που με την πολιτική τους:

Εχουν εξαθλιώσει τον εργαζόμενο ιατρό αφήνοντας απλήρωτες εφημερίες από τον Αύγουστο.

Εχουν μειώσει το μισθό του ιατρού στα όρια της εξαθλίωσης.

Εχουν δημιουργήσει στα νοσοκομεία μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό.

Εχουν μετατρέψει τις εφημερίες από ενεργείς σε ετοιμότητας ή μεικτές σε πολλές ειδικότητες για να μειώσουν το κόστος.

Εχουν εξουθενώσει τον ειδικευόμενο που του ζητούν να καλύψει όλες τις τρύπες του συστήματός τους.

Εχουν μειώσει τον προϋπολογισμό τόσο των εφημερίων, όσο και τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου στο ελάχιστο, δημιουργώντας μεγάλες ελλείψεις στο νοσοκομείο».

Καλούν όλους τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο αλλά και συνολικά όλο τον εργαζόμενο λαό του νομού να στηρίξουν ενεργητικά τον αγώνα τους να απαιτήσουν αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας πλήρως χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό, καμία συγχώνευση - κλείσιμο κλινικής τμήματος ή νοσοκομείου, καμία απόλυση - εφεδρεία.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org