Πέμπτη 14 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
«ΑΤΤΙΚΟΝ» - ΜΟΝΑΔΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΝΕΟΓΝΩΝ
Κλειστά τα 16 από τα 22 κρεβάτια!

Λειτουργεί με μεγάλες ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Μεγαλώνουν οι φόβοι για την κατάργηση της Μονάδας

Από τα 1.500 παιδιά που γεννιούνται ετησίως στο «Αττικόν» τα 170 - 180 χρειάζονται νοσηλεία σε μια Μονάδα που αντιμετωπίζει τραγικές ελλείψεις...

Eurokinissi

Από τα 1.500 παιδιά που γεννιούνται ετησίως στο «Αττικόν» τα 170 - 180 χρειάζονται νοσηλεία σε μια Μονάδα που αντιμετωπίζει τραγικές ελλείψεις...
Στο σημείο να μένουν άχρηστα και να ρημάζουν τα 16 από τα 22 κρεβάτια έχει φτάσει η Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Νοσοκομείο Αττικόν εξαιτίας της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Αυτό το διάστημα η Μονάδα, που προσφέρει άμεσες και ζωτικές υπηρεσίες στα νεογνά, λειτουργεί με μόλις 3 γιατρούς και 10 νοσηλευτές για να νοσηλεύονται 6 - 7 παιδιά, ενώ τα υπόλοιπα κρεβάτια μένουν αναγκαστικά κλειστά με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για τη ζωή και την υγεία των βρεφών.

Η απαξίωση της Μονάδας - όπου με το ζόρι βγαίνουν οι εφημερίες - είναι τέτοια, που υπάρχουν φόβοι ότι θα καταργηθεί στο μέλλον, την ώρα που στο Αττικόν γεννιούνται περίπου 1.500 παιδιά το χρόνο, από τα οποία τα 170 - 180 χρειάζεται να νοσηλευτούν για 10 μέρες κατά μέσο όρο. Για παράδειγμα, με το κριτήριο της πληρότητας που θέτει η κυβέρνηση, θα μπορούσε να καταργηθεί, αφού εξυπηρετεί μόλις 6 βρέφη, την ώρα που με ευθύνη της κυβέρνησης δε λειτουργούν όλα τα κρεβάτια!

Είναι ενδεικτικό πως πρόσφατα δόθηκαν στο Κρατικό Νίκαιας αναπνευστήρες της Μονάδας Νεογνών του Αττικόν, «γιατί είναι κρίμα να μένουν αναξιοποίητοι», όπως είπε στον «Ρ» η προϊσταμένη της Μονάδας.

Αντίστοιχες Μονάδες για νεογνά λειτουργούν στα Νοσοκομεία «Ελενα», «Αλεξάνδρα», Κρατικό Νίκαιας, Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού» και η υποβάθμισή τους στέλνει απευθείας πελατεία στις ιδιωτικές που ξεζουμίζουν τους γονείς που θα βρεθεί σε ανάγκη το παιδί τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ