Πέμπτη 14 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΛΟΥΚΕΤΟ» ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ «ΝΤΕΛΙΚΑ»
Ομολογία πως τα εργοστάσια τα κλείνει το κυνήγι του κέρδους
  • Κινητοποίηση αλληλεγγύης οργανώνει αύριο η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ
  • Σε οργάνωση της πάλης καλεί η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου

Η «ανάπτυξη» στο όνομα της οποίας οι βιομήχανοι τσακίζουν συμβάσεις και δικαιώματα είναι ανάπτυξη μόνο των δικών τους κερδών (φωτ. από παλιότερη απεργία)
Η «ανάπτυξη» στο όνομα της οποίας οι βιομήχανοι τσακίζουν συμβάσεις και δικαιώματα είναι ανάπτυξη μόνο των δικών τους κερδών (φωτ. από παλιότερη απεργία)
Κινητοποίηση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της χαρτοβιομηχανίας «ΝΤΕΛΙΚΑ» οργανώνει αύριο Παρασκευή 15 Μάρτη η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ. Η κινητοποίηση θα γίνει στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας (Προσφυγικά). Το ΠΑΜΕ εκφράζει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στους εργάτες που η πολυεθνική SCA HELLAS (πρόσφατα εξαγόρασε την ΝΤΕΛΙΚΑ) πετά στο δρόμο, επειδή αυτό επιβάλλει η διασφάλιση της κερδοφορίας της.

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου καλεί τους εργάτες της εταιρείας να βγάλουν συμπεράσματα και να οργανωθούν.

«Να ποιος κλείνει τα εργοστάσια, τονίζει η Ομοσπονδία στην ανακοίνωση, αν και πιστεύουμε ότι το σχέδιό τους είναι να το επαναλειτουργήσουν με νέους εργαζόμενους ή τους ίδιους χωρίς δικαιώματα και ΣΣΕ.

Η SCA είναι η μία από τις δέκα πολυεθνικές που προ ημερών απαίτησε από το υπουργείο Ανάπτυξης τους μισθούς των 300 ευρώ. Είναι δε τόσο προκλητική η στάση της πολυεθνικής που απαιτούν συμφωνία των εργαζομένων για να τους πετάξουν στο δρόμο της ανεργίας με εθελούσια έξοδο, δίνοντας ως κίνητρο ολόκληρη την αποζημίωση με τον παλιό υπολογισμό.

Η απαίτηση της πολυεθνικής είναι ξεκάθαρη, θέλει τσάμπα εργαζόμενους, σύγχρονους δούλους χωρίς δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Η αντεργατική επίθεση της πολυεθνικής πατά πάνω στην πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, την πολιτική της ΕΕ, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, που δίνουν όρκους πίστης στην ΕΕ και στην ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, που έχουν ψηφίσει πληθώρα αντεργατικών νόμων και ρυθμίσεων που διευκολύνουν την αντεργατική επίθεση, την ασύδοτη δράση του κεφαλαίου.

Οι εργαζόμενοι της ΝΤΕΛΙΚΑ, που αυτή τη στιγμή εκβιάζονται και απειλούνται να συμφωνήσουν με το σφαγιασμό τους, ένα δρόμο έχουν να ακολουθήσουν. Αυτόν της αντίστασης, της διεκδίκησης, στο δικαίωμα στη δουλειά, να μην περάσει ο εκβιασμός της εργοδοσίας που επιδιώκει τις εθελούσιες απολύσεις, το προσωρινό κλείσιμο και την επαναλειτουργία του εργοστασίου με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, σύγχρονους δούλους.

Αυτό αποδεικνύεται και από την ανάθεση προσωρινά σε επεξεργαστές φασονατζήδες, προϊόντων με την επωνυμία ΝΤΕΛΙΚΑ.

Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου, τους εργαζόμενους να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΝΤΕΛΙΚΑ.

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των εργαζομένων της ΝΤΕΛΙΚΑ, στον αγώνα τους για να αποκρούσουν την αντεργατική επίθεση, για δουλειά με δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org