Παρασκευή 8 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διάταξη για την παράνομη υλοτόμηση

Νομοσχέδιο που στην ουσία αποτελεί συρραφή τροπολογιών άσχετων μεταξύ τους θεμάτων ψηφίστηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής σε μια και μόνη συνεδρίαση αφού χαρακτηρίστηκε από την κυβέρνηση ως επείγον. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων διατάξεις για την παράνομη υλοτομία, τη διάθεση κατασχεμένων οχημάτων, τον περιορισμό μετακλητών υπαλλήλων, τους υπερχρεωμένους αγροτικούς συνεταιρισμούς κ.ά.

Η εισηγήτρια του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου, αναφερόμενη στο θέμα της παράνομης υλοτόμησης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την προστασία των δασών όπως υποκριτικά υποστηρίζει αφού σταθερά προωθεί την εμπορευματοποίησή τους και με διαδικασίες φαστ τρακ παραδίδει στο κεφάλαιο τον δασικό πλούτο της χώρας.

Η παράνομη υλοτόμηση είναι πρόβλημα είπε, υπογραμμίζοντας όμως ότι η μεγαλύτερη καταλήστευση και η καταστροφή γίνεται από εμπόρους που για το κέρδος απογυμνώνουν τα δάση.

Εάν η κυβέρνηση, συνέχισε, ενδιαφερόταν πραγματικά τότε θα έπρεπε άμεσα να καταργήσει τον ειδικό φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, η τιμή του οποίου είναι απαγορευτική για τα λαϊκά στρώματα που αναγκάζονται να καταφεύγουν σε ξυλόσομπες του περασμένου αιώνα με αποτέλεσμα να θρηνούμε ακόμα και θανάτους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ