Παρασκευή 30 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιπολεμικές εκδηλώσεις

Συνεχίζονται οι αντιπολεμικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης και μαζικοί φορείς σε διάφορες περιοχές της χώρας. Οι κινητοποιήσεις του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος θα κορυφωθούν την Κυριακή, με τον αποκλεισμό των βάσεων του Αραξου και της Σούδας.

- Η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη διοργανώνει ημερίδαστις 4 του Απρίλη και ώρα 6.00 μ.μ, στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ με θέμα: «Ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία - επιπτώσεις - εξελίξεις - ανάγκη δράσης του αντιπολεμικού κινήματος». Θα παρέμβουν, με ομιλίες, η ΠΕΔΥΕ, ο πυρηνικός φυσικός Νίκος Κατσαρός, ο πυρηνικός φυσικός Ανδρέας Θεοφίλου, ο παθολόγος - ογκολόγος Ρηγάτος Γεράσιμος, ο αντισυνταγματάρχης εν αποστρατεία Παπαναστάσιος Νικόλαος, ενώ παρεμβάσεις θα γίνουν, επίσης, και από κινήματα και φορείς της περιοχής της Αθήνας.

- Η Συντονιστική Γραμματεία Αντιπολεμικού Κινήματος Β/Δ Ελλάδας, κοινωνικοί φορείς, δήμοι των Ιωαννίνων και η Επιτροπή Ειρήνης οργανώνουν αύριοΣάββατο και ώρα 8.00 μ.μ. εκδήλωση, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Ξενία» Ιωαννίνων, με θέμα: «Νέα Δομή του ΝΑΤΟ και Μισθοφορικός Στρατός». Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Αν. Αντανασιώτης, ο Ν. Τζοβλάς και ο Γ. Κεντρωτής.

- Την Κυριακή 1 Απρίλη, θα πραγματοποιηθεί Παγκρήτια Μηχανοκίνητη Πορεία Ειρήνης στη βάση της Σούδας. Οι διαδηλωτές θα ξεκινήσουν από την πλατεία Αγοράς των Χανίων στις 12.00 το μεσημέρι. Για τη συγκεκριμένη κινητοποίηση προετοιμάζονται όλες αυτές τις μέρες οι Επιτροπές Ειρήνης όλων των νομών της Κρήτης, ενώ μεγάλη θα είναι και η συμμετοχή εκπροσώπων από πολλούς μαζικούς φορείς της Κρήτης. Εξάλλου με ανακοίνωση - κάλεσμά της, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών του Νομού Χανίων καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Πατησίων - Ριζούπολης διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση, την Κυριακή 1 Απρίλη και ώρα 5.30 μ.μ. στο πολιτιστικό κέντρο της Γκράβας (Ταϋγέτου 60) με θέμα: «Η συμπλήρωση δυο χρόνων από τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς εναντίον της Γιουγκοσλαβίας». Μετά το τέλος της συζήτησης θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Περικυκλώνουν τον Αραξο

- Οι Επιτροπές Ειρήνης της Πελοποννήσου καλούν όλο το λαό να συμμετάσχει στην περικύκλωση της βάσης του Αραξου, που θα γίνει την Κυριακή 1 Απρίλη στις 12.30 μ.μ.

Επίσης η ζακυνθινή Επιτροπή κατά του Πολέμου και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου καλούν τους εργαζόμενους και όλους τους κατοίκους του νησιού να πάρουν μέρος στην περικύκλωση της βάσης του Αραξου. Η αναχώρηση των φιλειρηνιστών θα γίνει στις 8.00 π.μ. από το λιμάνι της Ζακύνθου. Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα: 22365 και 42389.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ