Παρασκευή 30 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα κοινωνικά...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΑΣ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ κάποιος, τέλος πάντων, γιατί εμείς τώρα να πιστέψουμε ότι θα καταπολεμήσει τη φτώχεια αυτός που τόσα χρόνια φροντίζει για τη συνεχή, ποσοτική και ποιοτική αύξησή της! Φυσικά, στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνησή του αναφερόμαστε, που μας μιλάνε για κοινωνική πολιτική και ανάπτυξη!

Αλλωστε, τι να την κάνει την ανακατανομή πόρων των κρατικών δαπανών, όταν ούτως ή άλλως για τους λεγόμενους κοινωνικούς τομείς (υγεία-παιδεία-κοινωνική ασφάλιση-πολιτισμό-αθλητισμό κλπ.) είναι όχι απλά ανεπαρκείς αλλά ελάχιστοι; Οσο και να ανακατανείμεις κάτι που δεν είναι αρκετό, δε μεγαλώνει. Ασε που καθόλου δεν ξεκαθάρισε για το τι ανακατανομή μιλάει...

Γιατί, αν οι τάδε πολυεθνικές, που θα «τα έτρωγαν» από το «Γιουροφάιτερ» και τις εξοπλιστικές δαπάνες, θα «φάνε» κάτι λιγότερο και θα «φάνε» περισσότερο κάποιες άλλες από την «πίτα» των Ολυμπιακών Αγώνων, αυτό είναι άλλη υπόθεση. Μια φορά, το μεγάλο κεφάλαιο δε θα βγει χαμένο.

«ΕΠΕΣΕ σαν βόμβα η είδηση και τη μετέδωσαν όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία!». Ετσι εισάχθηκε χτες στο δελτίο των 8 μ.μ. του ΜΕΓΚΑ μια διεθνής είδηση και βέβαια παγώσαμε, περιμένοντας στην καλύτερη των περιπτώσεων ένα πολύνεκρο πυρηνικό δυστύχημα!

Τελικά για την εγκυμοσύνη της Νικόλ Κίντμαν επρόκειτο, (ηθοποιός είναι αυτή) και το διαζύγιό της με τον Τομ Κρουζ (ηθοποιός είναι κι αυτός) και επανήλθαμε στη θέση μας.

Πιο ήρεμα αυτά τα πράγματα, βρε παιδιά. Πιο ήρεμα!

ΤΗ διαφημίζουν κιόλας την εισαγωγή του ΟΠΑΠ στο Χρηματιστήριο και μάλιστα με δαπάνη των φορολογούμενων (ουσιαστικά)! Φαίνεται πως, εκεί στην κυβέρνηση, νομίζουν ότι ο κόσμος έχει ακόμη μεγάλη εκτίμηση στο «ναό» της Σοφοκλέους!

Δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες μικροεπενδυτές, που «κάηκαν», όχι απέξω δεν περνάνε αλλά ούτε από τους παράλληλους δρόμους; Από φόβο το έχουν πάρει!


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ