Παρασκευή 30 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Συλλαλητήριο ενάντια στα ΝΑΤΟικά πολεμικά πλοία

Σήμερα, στις 7.30 το απόγευμα, έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας

«Εξω οι ΝΑΤΟικοί δολοφόνοι από το λιμάνι της Πάτρας». Με αυτό το σύνθημα η Επιτροπή Ειρήνης και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, καλούν το λαό και τη νεολαία της Πάτρας, σήμερα, Παρασκευή, 30 του Μάρτη, στις 7.30μμ, μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην παρουσία των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο λιμάνι, στα πλαίσια της ΝΑΤΟικής άσκησης «ΑΡΙΑΔΝΗ 2001».

«Αυτές τις μέρες που το ΝΑΤΟ φρόντισε να ανάψει η φωτιά του πολέμου στα Βαλκάνια με επίκεντρο αυτή τη φορά την ΠΓΔΜ, ο λαός και η νεολαία της περιοχής έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν από την παρουσία ΝΑΤΟικών πολεμικών πλοίων στο λιμάνι της Πάτρας», υπογραμμίζουν σε κοινή ανακοίνωση η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη και σημειώνουν: «Το φιλειρηνικό αντιπολεμικό κίνημα δε θα επιτρέψει να γίνουν το λιμάνι της Πάτρας και η Πυρηνική Βάση του Αράξου - που εκσυγχρονίζεται - τα ορμητήρια του πολέμου, οι δαυλοί της φωτιάς στα Βαλκάνια».

Στη συνέχεια καλούν όλους τους φορείς της Αχαΐας, το νομάρχη, το δήμαρχο της Πάτρας, «να πάρουν θέση και να κηρύξουν ανεπιθύμητα τα ΝΑΤΟικά εγκληματικά σύνεργα του πολέμου».

Τέλος, για τη σημερινή κινητοποίηση - συλλαλητήριο με αφορμή τη διεξαγωγή της ΝΑΤΟικής άσκησης «ΑΡΙΑΔΝΗ 2001» στο Ιόνιο, αλλά και την προετοιμασία για την περικύκλωση της βάσης του Αράξου την Κυριακή 1 Απρίλη, στις 12:30 μ.μ., η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας θα δώσει συνέντευξη Τύπου σήμερα Παρασκευή και ώρα 12 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

  • Κάλεσμα στο Μεσσηνιακό λαό να συμμετάσχει στην περικύκλωση της βάσης του Αράξου απηύθυνε η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες το πρωί στα γραφεία της, με αφορμή τη συγκεκριμένη κινητοποίηση αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στα Βαλκάνια. Η αναχώρηση των λεωφορείων για τον Αραξο θα γίνει την Κυριακή, στις 8 π.μ., από το αναψυκτήριο του Δήμου Καλαμάτας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ