Τρίτη 19 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Προχωράει σε έκτακτο συνέδριο

Με θέμα την κλαδική ΣΣΕ και την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Από τη συμμετοχή του κλάδου στη 48ωρη απεργία του περασμένου Νοέμβρη
Από τη συμμετοχή του κλάδου στη 48ωρη απεργία του περασμένου Νοέμβρη
Να προχωρήσει σε έκτακτο Συνέδριο αποφάσισε η διοίκηση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ), ώστε να συζητηθεί η κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και να εκλεγεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Στην ανακοίνωσή της, η ΟΣΝΙΕ σημειώνει: «Σε όλο αυτό το διάστημα που μεσολάβησε (σ.σ. από το καλοκαίρι), οι καθαιρεμένοι συνδικαλιστές δεν έχουν παρευρεθεί σε καμιά συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΣΝΙΕ, ενώ δεν αναγνωρίζουν το νόμιμα εκλεγμένο νέο προεδρείο της Ομοσπονδίας και συνεχίζουν να δημοσιεύουν ανακοινώσεις με τη σφραγίδα της ΟΣΝΙΕ και τις υπογραφές τους ως προεδρείο. Δεν έχουν παραδώσει ως οφείλουν και όπως τους έχουμε ζητήσει με εξώδικο τα κλειδιά των γραφείων της ΟΣΝΙΕ, τη σφραγίδα και τα μητρώα.

Αντιθέτως, εξακολουθούν να δημοσιεύουν συκοφαντικές κατάπτυστες ανακοινώσεις με τη σφραγίδα της Ομοσπονδίας και να κάνουν συνεχείς δικαστικές προσφυγές εναντίον του νόμιμου προεδρείου. Βέβαια, τα δύο δικαστήρια που εκκρεμούσαν με θέμα τη νομιμότητα του προεδρείου δεν τα προχώρησαν και νέα τους έμπνευση ήταν να κάνουν προσωπικές μηνύσεις στα μέλη του ΔΣ και του νέου προεδρείου για συκοφαντική δυσφήμηση!

Εξετάζοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και με γνώμονα το συμφέρον του κλάδου και των συναδέλφων, επειδή:

  • Θέλουμε μια Ομοσπονδία που να λειτουργεί και πρέπει να πάρουν θέση πάνω σε αυτό όλα τα σωματεία και οι συνδικαλιστές του κλάδου.
  • Τέτοιου είδους ζητήματα δε λύνονται στα δικαστήρια, αλλά επιλύονται μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες των συνδικαλιστικών οργάνων.
  • Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας στις 9/2/2013 εκτός των λοιπών θεμάτων που μας απασχόλησαν, λάβαμε και την απόφαση να προχωρήσουμε στην οργάνωση έκτακτου συνεδρίου της ΟΣΝΙΕ με θέματα την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην οργάνωση του συνεδρίου προτείνουμε τη συγκρότηση Οργανωτικής Επιτροπής κοινής αποδοχής, με εκπροσώπους όλων των παρατάξεων, που θα αναλάβει τις διαδικασίες για την οργάνωση του συνεδρίου. Δυστυχώς, τα μέλη του καθαιρεμένου προεδρείου της ΟΣΝΙΕ, ενώ ενημερώθηκαν τηλεφωνικά και ζητήθηκε συνάντηση, για να συζητήσουμε για το συνέδριο, δεν έχουν απαντήσει ακόμα. Απ' ό,τι φαίνεται, κάποιοι φοβούνται την προσφυγή στη διαδικασία του συνεδρίου και το επικαλούνται προσχηματικά όλο αυτό το διάστημα.

Καλούμε ξανά όλα τα μέλη του ΔΣ της ΟΣΝΙΕ και όλες τις παρατάξεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουμε σε δημοκρατική επίλυση των ζητημάτων που έχουν προκύψει τους τελευταίους μήνες. Είμαστε αποφασισμένοι να κινηθούμε σε αυτήν την κατεύθυνση και θα κάνουμε ό,τι απαιτείται, για να δοθεί επιτέλους διέξοδος στην κρίση που περνάει η Ομοσπονδία μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα ενίσχυσης του ψηφοδελτίου της απευθύνει η ΔΑΣ(2019-06-28 00:00:00.0)
Δε διστάζουν να ποινικοποιούν τους αγώνες(2013-01-26 00:00:00.0)
Πρόταση μομφής και καθαίρεσης του προεδρείου της ΟΣΝΙΕ(2012-07-27 00:00:00.0)
Πρώτη δύναμη η ΔΑΣ(2011-05-25 00:00:00.0)
Τι φοβούνται;(2007-03-29 00:00:00.0)
Γνήσιο συνέδριο στην Ομοσπονδία(2005-02-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ