Τρίτη 19 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Γδέρνουν τους πολλούς

Το καινούργιο κόλπο της κυβέρνησης για να μας πείσει ότι αντιμετωπίζει το πρόβλημα φοροδιαφυγής είναι να δημοσιοποιεί μεμονωμένα ονόματα, κύρια από κύκλους που έχουν συνηθίσει να χαρακτηρίζουν... επώνυμους, προκειμένου να πεισθούμε ότι γίνεται δουλειά. Στην πραγματικότητα το μόνο που γίνεται είναι ότι μας... δουλεύουν.

Γιατί, είναι σκέτη κοροϊδία να βγάζουν στη σέντρα πέντε - έξι πρώην φιλαράκια τους, που πράγματι απέκτησαν μυθικές περιουσίες και να μας λένε ότι τους έκαναν κατασχέσεις για χρέη 200 και 300 χιλιάδων ευρώ, ή σε κάποια άλλη περίπτωση 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Μιλάμε για ποσά ψιλικατζήδων, την ώρα που η επίσημη φοροαποφυγή, η νόμιμη, δηλαδή, μη πληρωμή φόρων από το μεγάλο κεφάλαιο, είναι δεκάδες δισεκατομμύρια, τη ίδια στιγμή που κανείς δεν ξέρει πόσα τσεπώνει με τη μορφή των φοροαπαλλαγών το εφοπλιστικό κεφάλαιο, οι τράπεζες, οι βιομήχανοι κ.ο.κ.

Το γεγονός ότι κλείνουν τους λογαριασμούς με κάποια σαπρόφυτα, από εκείνα που το σύστημα παρουσίαζε μέχρι πρόσφατα ως παραδείγματα προς μίμηση, καθόλου δε σημαίνει ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ζήτημα της φοροδιαφυγής. Αλλωστε, τέτοιου είδους φανφάρες δεν λένε τίποτα απολύτως στα εκατομμύρια φτωχούς εργαζόμενους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, που καθημερινά διαπιστώνουν το πώς τους γδέρνει η κυβέρνηση σε φόρους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ