Τρίτη 19 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Την Πέμπτη οι εκλογές για νέα διοίκηση

Η ΔΗΠΑΚ απευθύνει κάλεσμα για αλλαγή των συσχετισμών και αντεπίθεση για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες

«Οι εκλογές στην Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) γίνονται σε μία κρίσιμη περίοδο για όλους μας. Η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει, η επίθεση της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, της ΕΕ - ΔΝΤ γίνεται ακόμα πιο βάρβαρη. Η αντιλαϊκή επίθεση συνδυάζεται με ένταση των κατασταλτικών μέτρων με επίθεση ακόμα και στις στοιχειώδεις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα, την επιβολή του δόγματος «Νόμος και Τάξη».

Τα παραπάνω τονίζει η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών -στηρίζεται από το ΠΑΜΕ- στη διακήρυξή της για τις εκλογές της ΕΙΝΑΠ, που θα γίνουν στις 21 Φλεβάρη 2013 για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου και εκπροσώπων για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), το οποίο θα γίνει 29-31 Μάρτη 2013.

Η ΔΗΠΑΚ καλεί τους γιατρούς να αλλάξουν τους συσχετισμούς για να γίνουν η ΕΙΝΑΠ και η ΟΕΝΓΕ όργανα πάλης και να συμβάλουν στην ανάπτυξη ενός ισχυρού και αποφασιστικού κινήματος για:

  • Να μαζικοποιηθεί, να μαχητικοποιηθεί η λειτουργία και η δράση των σωματείων. Για ΕΙΝΑΠ και ΟΕΝΓΕ όργανα πάλης των γιατρών.
  • Να δυναμώσει η κοινή δράση, η ενιαία πάλη των γιατρών με τους υπόλοιπους υγειονομικούς και συνολικά το ταξικά προσανατολισμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Κόντρα σε διασπαστικές συντεχνιακές λογικές: ειδικευόμενοι - ειδικευμένοι, μόνιμοι - επικουρικοί ή με μπλοκάκι, γιατροί - νοσηλευτές, υγειονομικοί - ασθενείς, να σφυρηλατήσουμε τη λαϊκή συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους και βιοτέχνες, τους φτωχούς αγρότες, τη νεολαία από τα λαϊκά στρώματα. Οχι μόνο για να εμποδίσουμε νέα μέτρα και να παλέψουμε για μέτρα ανακούφισης, αλλά για να ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΟΥΜΕ για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.
  • Να οργανώσουμε έμπρακτα τη λαϊκή, ταξική αλληλεγγύη για τον άνεργο, τον ανασφάλιστο, το μετανάστη. Να απαιτήσουμε και να επιβάλλουμε τη δωρεάν εξέταση, νοσηλεία και τη θεραπεία όλων. Να δείξουμε ανυπακοή και απειθαρχία στις εντολές για άσκηση της ιατρικής με κριτήριο το «κόστος», με κριτήριο τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων ως επιχειρήσεις.

Το πλαίσιο διεκδικήσεων που προτείνει η ΔΗΠΑΚ είναι:

  • Να πληρωθούν άμεσα όλες οι εφημερίες και να αποκατασταθούν οι μισθοί μας. Να δοθούν αυξήσεις.
  • Να γίνουν μαζικές προσλήψεις γιατρών και γενικότερα εργαζόμενων πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Καμία απόλυση συμβασιούχου. Να μονιμοποιηθούν όλοι χωρίς καμιά προϋπόθεση.
  • Σταθερό 5ήμερο, 6ωρο, 30ωρο. Μία εφημερία τη βδομάδα.
  • Κανένας φραγμός για την ειδικότητα. Η εκπαίδευση και η μετεκπαίδευση των γιατρών να είναι αποκλειστικά ευθύνη του κράτους με επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Καμία εμπλοκή των ιδιωτών και των φαρμακευτικών εταιρειών στην επιμόρφωση των γιατρών.
  • Αγώνας τώρα για Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας. Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία.
  • Να σταματήσουν οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις νοσοκομείων και νοσοκομειακών κρεβατιών. Καμία εφεδρεία, καμία αξιολόγηση στην Υγεία - Πρόνοια και παντού.
  • Να χρηματοδοτηθεί ο ΕΟΠΥΥ, τα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας πλήρως και επαρκώς από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Αποκλειστικά δημόσια, καθολική ασφάλιση. Σύνταξη στα 60 και τα 55 χρόνια αντίστοιχα στους άντρες και στις γυναίκες. Μείωση των εισφορών των εργαζομένων για τον κλάδο σύνταξης.
  • Να ανακληθούν όλες οι περικοπές στους μισθούς.
  • Απαλλαγή από τους φόρους για τη λαϊκή οικογένεια με εισόδημα 40.000 ευρώ το χρόνο και 5.000 για κάθε παιδί. Να καταργηθούν τα χαράτσια.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ