Τρίτη 19 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ - 19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΑΧΤΙΔΑ Ν/Δ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Πλούσια πείρα απ' την παρέμβαση σε όλους τους χώρους

Στη Συνδιάσκεψη εκτιμήθηκε θετικά ότι εδραιώνεται σε όλο το εύρος της Κομματικής Οργάνωσης η στροφή στη δουλειά στην εργατική τάξη, στον προσανατολισμό των ΚΟΒ στους χώρους δουλειάς και στους κλάδους
Στη Συνδιάσκεψη εκτιμήθηκε θετικά ότι εδραιώνεται σε όλο το εύρος της Κομματικής Οργάνωσης η στροφή στη δουλειά στην εργατική τάξη, στον προσανατολισμό των ΚΟΒ στους χώρους δουλειάς και στους κλάδους
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Αχτιδική Συνδιάσκεψη Νοτιοδυτικών συνοικιών της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, την Κυριακή 17 Φλεβάρη. Οι αντιπρόσωποι στις ομιλίες τους μετέφεραν την πλούσια πείρα που προκύπτει από τη δράση και την παρέμβαση στους χώρους ευθύνης της Κομματικής Οργάνωσης σε Αιγάλεω, Χαϊδάρι και Αγία Βαρβάρα.

Κυρίαρχο στοιχείο της συζήτησης ήταν ότι εδραιώνεται σε όλο το εύρος της Κομματικής Οργάνωσης η στροφή στη δουλειά στην εργατική τάξη, στον προσανατολισμό των ΚΟΒ εκεί όπου κρίνεται η ταξική πάλη και η πολιτική συνείδηση, στους χώρους δουλειάς και στους κλάδους.

Αποτυπώθηκε η επίμονη και σοβαρή δουλειά που γίνεται στα εργοστάσια της περιοχής, στους κλάδους Κλωστοϋφαντουργίας, Μετάλλου, Χημικής Βιομηχανίας και Φαρμάκου. Εκτιμήθηκε η προσπάθεια που κάνουν από κοινού η εδαφική Αχτίδα με τις δυνάμεις του Κόμματος στη Βιομηχανία και τους αντίστοιχους κλάδους, με διάφορες πρωτοβουλίες: Συγκρότηση κοινών ομάδων δουλειάς, με παρουσία έξω από τα εργοστάσια, εξορμήσεις «Ριζοσπάστη» στους εργαζόμενους των εργοστασίων αυτών και προσπάθεια για συσκέψεις.

Η διαμόρφωση καλύτερων προϋποθέσεων για την οικοδόμηση του Κόμματος σε αυτούς τους χώρους και οι στόχοι για σωματειακές επιτροπές στην κατεύθυνση ανασύνταξης του κινήματος, ήταν τα στοιχεία που αναδείχθηκαν περισσότερο.

Σημαντική κατάκτηση από την προηγούμενη Αχτιδική Συνδιάσκεψη, είναι η συγκρότηση Λαϊκών Επιτροπών σε Αιγάλεω και Χαϊδάρι και η στόχευση για συγκρότησή της και στην Αγία Βαρβάρα το αμέσως επόμενο διάστημα. Ειδικά από το Αιγάλεω, μεταφέρθηκε πλούσια πείρα από μια σειρά πρωτοβουλίες της Λαϊκής Επιτροπής, τη συγκρότηση Επιτροπής Ανέργων, την προσπάθεια ενίσχυσης κλαδικών συνδικάτων και του παραρτήματος Συνταξιούχων Αιγάλεω - Χαϊδαρίου - Αγίας Βαρβάρας, το οποίο μετά από συγκεκριμένη δουλειά απέκτησε ταξικό προσανατολισμό.

Ιδιαίτερα θετική είναι η εμπειρία που μεταφέρθηκε από τη στοχευμένη δουλειά που έκαναν οι Κομματικές Οργανώσεις το δίχρονο που πέρασε στο χώρο της Υγείας. Στην περιοχή της Αχτίδας υπάρχουν 5 μεγάλα Νοσοκομεία (Αττικό, Λοιμωδών, δύο Ψυχιατρικά Νοσοκομεία, Χρόνιων Παθήσεων), ιδιωτικές κλινικές, πολλά υποκαταστήματα του ΙΚΑ.

Το προηγούμενο διάστημα, πάρθηκε πλήθος πρωτοβουλιών, αναδείχθηκε πλατιά το οξυμένο λαϊκό πρόβλημα της Υγείας, της Πρόνοιας, της Ασφάλισης. Οι κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν, τα συλλαλητήρια, οι εκδηλώσεις και οι κομματικές παρεμβάσεις είχαν και ως αποτέλεσμα να ματαιώσουν τα σχέδια κλεισίματος του νοσοκομείου «Η Αγία Βαρβάρα» (πρώην Λοιμωδών).

Αναδείχθηκαν οι αδυναμίες και οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται σε μια σειρά από ζητήματα (παρέμβαση στους αυτοαπασχολούμενους, παραπάνω καθοδηγητική, αλλά και πρακτική βοήθεια στην ΚΝΕ), τέθηκαν φιλόδοξοι στόχοι για το επόμενο διάστημα σε αντιστοιχία με τα καθήκοντα που θέτουν οι Θέσεις της ΚΕ μέχρι το 20ό Συνέδριο του Κόμματος. Τα κείμενα της ΚΕ υπερψηφίστηκαν από τους αντιπροσώπους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ