Τρίτη 12 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΠΑΝΘΡΙΑΣΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Στην «τελική ευθεία» για την επιτυχία του

Την Πέμπτη 14 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ελευσίνας

Στην τελική ευθεία για την επιτυχία του πανθριασιακού συλλαλητηρίου την Πέμπτη 14 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία της Ελευσίνας, που διοργανώνει η Γραμματεία Θριασίου του ΠΑΜΕ, έχουν μπει οι ταξικές δυνάμεις της περιοχής. Αιχμή αποτελούν τα ζητήματα αλληλεγγύης στους εργάτες των Ναυπηγείων Ελευσίνας και στα άλλα εργοστάσια της περιοχής, αλλά και η προετοιμασία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 20 Φλεβάρη.

Χτες, πραγματοποιήθηκε μαζική εξόρμηση στα εργοστάσια της περιοχής. Κλιμάκιο της Γραμματείας, μαζί με συνδικαλιστές των κλαδικών συνδικάτων, μίλησαν με τους εργάτες στις πύλες των εργοστασίων, καλώντας τους σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο. Σε 25 μεγάλα εργοστάσια της περιοχής, όπως KRAFT, VITEX, DUROSTICK, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟ, ΕΛΠΕ (Ασπροπύργου), ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ (Ασπροπύργου), ΜΕΤΡΟΝ, PROVET κλπ., οι ταξικές δυνάμεις έστειλαν μήνυμα αντίστασης.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τις αντεργατικές εξελίξεις, την ανεργία, τη φοροληστεία και τον αυταρχισμό, καθώς και για το γεγονός ότι το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής οδηγούνται στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, όπου η κυβέρνηση επιδιώκει την απαγόρευση των απεργιών, αλλά και με την επικείμενη λήξη των κλαδικών συμβάσεων στις 14 Φλεβάρη, αναδείχθηκε η ανάγκη απάντησης με πρώτο σταθμό το συλλαλητήριο και την απεργία στις 20 του μήνα.

Μαζική εξόρμηση έγινε και στη λαϊκή αγορά της Ελευσίνας, με τη συμμετοχή και εργαζομένων από τα ναυπηγεία Ελευσίνας, οι οποίοι βρίσκονται απλήρωτοι μέχρι και ένα χρόνο, ζουν από κάτι ελάχιστα έναντι που τους καταβάλλει η εργοδοσία και, πλέον, έχουν περιέλθει σε απελπιστική κατάσταση. Εξορμήσεις πραγματοποιήθηκαν και στην εφορία και τη ΔΕΗ της Ελευσίνας.

Την Τετάρτη, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής κάνει σύσκεψη με τις τραπεζοκόμες και τις καθαρίστριες του Θριάσιου Νοσοκομείου. Το Σωματείο των ΟΤΑ Θριασίου συνεχίζει το πλατύ άνοιγμα στις υπηρεσίες και στα εργοτάξια των δήμων με περιοδείες και συσκέψεις. Το Συνδικάτο Μετάλλου «Η ΜΑΣΙΝΑ» εντείνει τη δράση του με εξορμήσεις στα μικρομάγαζα και τους χώρους δουλειάς του κλάδου.

Αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο έχουν πάρει οι Σωματειακές Επιτροπές της CEVA, της ΝΟΥΝΟΥ, της ΒΙΟΧΑΡΤΙΚΗΣ και το Σωματείο Εργαζομένων της Χαλυβουργικής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ