Σάββατο 2 Φλεβάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ
Απαιτούν άρση πολιτικής - συνδικαλιστικής δίωξης

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι στο δημαρχείο Βόλου όπου εκπρόσωποι 25 εργατικών σωματείων, εργαζόμενοι στο Δήμο, η ΔΑΣ ΟΤΑ, η Λαϊκή Συσπείρωση και άλλοι παρέδωσαν στο δήμαρχο Π. Σκοτεινιώτη (η δημοτική αρχή στηρίζεται από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) κείμενο με 1.600 υπογραφές εργαζομένων με το οποίο καταγγέλλεται και καταδικάζεται η μετακίνηση του Θόδωρου Τσαλούχα από τη θέση του προϊστάμενου καθαριότητας Νέας Ιωνίας σε ανάλογη θέση στην Πορταριά.

«Η μετακίνηση -σημειώνεται στο κείμενο- αποτελεί ξεκάθαρη πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη γιατί ο Θ. Τσαλούχας σα μέλος του ΔΣ του Συλλόγου ΟΤΑ Μαγνησίας πρωτοστάτησε το προηγούμενο διάστημα στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του χώρου, που αποφασίζονταν ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου του και της Ομοσπονδίας του. Η Δημοτική Αρχή έχει στοχοποιήσει το Θόδωρο Τσαλούχα όλο το προηγούμενο διάστημα, την περίοδο του πολυήμερου αγώνα των εργαζομένων του δήμου ενάντια στις απολύσεις, με αναφορές, απειλές μέχρι και για απόλυση, ενώ αξιοποίησε και εισαγγελικές παρεμβάσεις.

Η απομάκρυνσή του έχει ξεκάθαρο στόχο την αποκοπή του από την πλειοψηφία των εργαζομένων στους ΟΤΑ, στοχεύοντας τον ίδιο το σύλλογο και την αγωνιστική πορεία του. Ταυτόχρονα, θέλει να στείλει μήνυμα προς όλους τους εργαζόμενους ότι θα τιμωρείται η όποια συνδικαλιστική και πολιτική δραστηριότητα στο Δήμο. (...) Για όλους τους παραπάνω λόγους απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή την άμεση ανάκληση της απόφασης για τη μετακίνηση του Θ. Τσαλούχα».

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου σε συνέντευξη που έδωσε την περασμένη Τετάρτη με αφορμή τη δίωξη επισήμανε πως «η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, της ύδρευσης και άλλων υπηρεσιών απαιτούν σύμφωνα και με την πολιτική της κυβέρνησης το τσάκισμα του λαϊκού κινήματος και πιο συγκεκριμένα των εργαζομένων στις υπηρεσίες αυτές που αντιστέκονται. Αυτή τη γραμμή καταστολής, πολιτικών εκβιασμών και τρομοκράτησης ακολουθεί κατά γράμμα και η δημοτική αρχή Βόλου».

Η δημοτική αρχή επιχείρησε να δικαιολογήσει τη μετακίνηση του Θ. Τσαλούχα, ισχυριζόμενη ότι γίνεται στο πλαίσιο αλλαγών με στόχο τη βελτίωση της καθαριότητας! Ομως, η απομάκρυνση αυτή θα έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα καθώς ο Θ. Τσαλούχας εργάζεται στο συγκεκριμένο πόστο επί 33 χρόνια και ξέρει όπως λένε συνάδελφοί του, τη Νέα Ιωνία «απέξω και ανακατωτά».

Η τακτική εκφοβισμού των εργαζομένων από τη δημοτική αρχή δεν περιορίζεται μόνο στη μετακίνηση αλλά και στην πρόσφατη απόφασή της να ζητήσει από τους εργαζόμενους να συμπληρώσουν ειδικά παρουσιολόγια στα οποία θα δηλώνουν αν τις μέρες των κινητοποιήσεων έκαναν απεργία, στάση εργασίας ή συμμετείχαν σε κατάληψη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ