Σάββατο 2 Φλεβάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΧΤΙΔΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Νόμος και τάξη» σημαίνει ισοπέδωση του λαού

Με ανακοίνωσή της καταγγέλλει η Αχτίδα Δικηγόρων της Επιτροπής Περιοχής Αττικής του ΚΚΕ την προβοκάτσια και την επίθεση συκοφαντίας και καταστολής από την κυβέρνηση και τον υπουργό Εργασίας σε βάρος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ. Χτες πραγματοποίησε εξόρμηση στα δικαστήρια της Ευελπίδων, προκειμένου να ενημερώσει δικηγόρους και δικαστικούς και να τους καλέσει να σταθούν στο πλευρό του λαού και των αγώνων του.

Ανάμεσα σε άλλα η ανακοίνωση σημειώνει: «Οι κομμουνιστές δικηγόροι δηλώνουμε αλληλέγγυοι στους διωκόμενους συνδικαλιστές και σε κάθε λαϊκό αγωνιστή και εργάτη που παλεύει για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής. Προσφέρουμε τις γνώσεις μας στην υπηρεσία τους, όπως και σε όλο το ταξικό εργατικό κίνημα. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας». Καλεί «τους ριζοσπάστες δικηγόρους, που δέχονται κι αυτοί τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής», να καταδικάσουν την κρατική καταστολή και να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους διωκόμενους αγωνιστές, όπως και τους δικαστές, που πρόσφατα κινητοποιήθηκαν για τα αιτήματά τους, «να μη σταθούν απέναντι στο λαό που αγωνίζεται, σε συνθήκες μάλιστα κρίσης, για την επιβίωσή του».

«Η επιβολή "του νόμου και της τάξης" των εκμεταλλευτών ισοδυναμεί με ισοπέδωση του λαού», τονίζει η ανακοίνωση και καταλήγει πως η στάση δίπλα στον άνεργο, τον εργατοϋπάλληλο, το φτωχό αγρότη και αυτοαπασχολούμενο είναι αυτό που «υπαγορεύει σήμερα κάθε τίμια συνείδηση δικαστή και εισαγγελέα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ