Σάββατο 2 Φλεβάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΟ
Ξεκίνησε η «φάμπρικα» απολύσεων μέσω «αυτοδίκαιης αργίας»

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται η «φάμπρικα» που έστησε η κυβέρνηση να απολύει δημόσιους υπαλλήλους μέσω της «αυτοδίκαιης αργίας», ακόμα και με μια απλή καταγγελία.

Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του Μιλτιάδη Ευσταθιάδη, εργαζόμενου στο Δήμο Ελληνικού, ο οποίος τέθηκε την περασμένη βδομάδα σε «αυτοδίκαιη αργία», όπως ορίζει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 224/Α/12-11/2012, μετά από κατηγορία, το 2007, για κλοπή ή καταστροφή κάμερας εταιρείας που για χρόνια παράνομα εκμεταλλευόταν την πλαζ του Αγίου Κοσμά. Ο εργαζόμενος συμμετείχε τότε σε κινητοποίηση του δήμου και κατοίκων ρίχνοντας τα κάγκελα της εταιρείας που έφραζαν τμήμα της παραλίας. Η εταιρεία στο πλαίσιο τρομοκρατίας κατέθεσε πλήθος μηνύσεων, μεταξύ των οποίων και στον συγκεκριμένο εργαζόμενο, ο οποίος όμως δεν ενημερώθηκε ποτέ για τις δίκες και καταδικάστηκε ερήμην. Η υπόθεση όμως δεν τελεσιδίκησε καθώς πήγε στον Αρειο Πάγο και θα εκδικαστεί στις 8 του Φλεβάρη καθώς ο μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας δεν εμφανίστηκε ποτέ σε δίκη, θέτοντας σε αμφισβήτηση τη νομιμότητα της απόφασης.

Παρέμβαση για το θέμα έκανε στη Βουλή το ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές Χρήστος Κατσώτης και Γιάννης Γκιόκας, ζητώντας να σταματήσει η άδικη δίωξη σε βάρος του εργαζόμενου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία απαίτησε να τεθεί ο εργαζόμενος σε «αυτοδίκαιη αργία», όπως και έγινε τελικά. Αμεσα το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου έκαναν παρέμβαση στον δήμαρχο Ελληνικού και απαίτησαν να συνεχίσει να πληρώνεται ο εργαζόμενος και να καλυφτεί το υψηλό οικονομικό κόστος από τον δήμο για την εκδίκαση της υπόθεσης στον Αρειο Πάγο. Κάτι που αποδέχτηκε ο δήμαρχος και στη συνέχεια, την περασμένη Τρίτη το βράδυ, τα αιτήματα αυτά επικυρώθηκαν με απόφαση και του ίδιου του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως και γενικότερα η μη εφαρμογή του νόμου.

Μάλιστα, σε παρέμβασή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» στη συνεδρίαση του ΔΣ ζήτησε και έγινε αποδεκτό ο δήμος να προχωρήσει σε παρέμβαση στο υπουργείο Εσωτερικών και να εξεταστεί το ενδεχόμενο να κλείσει ο δήμος σε ένδειξη συμπαράστασης τη μέρα της δίκης του εργαζόμενου στον Αρειο Πάγο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ