Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11469

Στις 20 Φλεβάρη η πανεργατική πανελλαδική απεργία

MotionTeam

ΠΑΜΕ: Να μη μείνει ούτε ένας εργαζόμενος ανενημέρωτος, να μη μείνει άνεργος που δε θα φτάσει το κάλεσμα της απεργίας σ' αυτόν, να μην υπάρξει εργασιακός χώρος και σχολή που δε θα φτάσει η απεργιακή ανακοίνωση.


ΣΕΛ.  15

ΣΤΟ ΚΕΝΟ Η ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ της κυβέρνησης ενάντια στο ΠΑΜΕ
  • Αφέθηκαν χτες ελεύθεροι οι συνδικαλιστές
  • Αλέκα Παπαρήγα: Δεν πρέπει ο ελληνικός λαός να φοβηθεί, πρέπει να καταλάβει ότι όταν παίρνονται τέτοια μέτρα, έρχονται και καινούρια σε βάρος του. Δεν τέλειωσαν τα αντιλαϊκά μέτρα και επομένως ο κλήρος πέφτει στο λαό για να αντιμετωπίσει τα ζητήματα. Να μην περιμένει τίποτε άλλο.
  • Μαζική, δυναμική η εργατική, λαϊκή συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες συνδικαλιστές Ομοσπονδιών και συνδικάτων. Απεργία αλληλεγγύης έκαναν οι εργάτες της «ΕLITE».
  • Η προσπάθεια της κυβέρνησης να προβοκάρει τον ταξικό αγώνα έπεσε στο κενό και συνέβαλαν σ' αυτό και οι χιλιάδες εργαζόμενοι με τη χτεσινή συγκέντρωση αλληλεγγύης.
  • Συνεχίζεται η αποστολή μηνυμάτων αλληλεγγύης στους συνδικαλιστές και η θύελλα αντιδράσεων από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα ενάντια στην κρατική βία και καταστολή.
  • Τεράστια η ταξική διεθνιστική αλληλεγγύη με πλήθος μηνυμάτων από συνδικάτα πολλών χωρών απ' όλο τον κόσμο.
  • Δεν μπόρεσαν να στοιχειοθετήσουν κατηγορία για διακεκριμένες φθορές, δηλαδή για καταστροφές που δήθεν έκαναν οι συνδικαλιστές. Η κυβέρνηση συνεχίζει τις προκλήσεις.

ΣΕΛ.  6  -  10

Phasma

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Στους καταπέλτες από χτες με ασπίδα την ταξική αλληλεγγύη

Δεν έλυσε κάβος χτες κατά την πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας των ναυτεργατών, ενώ φουντώνει η συμπαράταξη στον αγώνα τους από συνδικαλιστικούς και μαζικούς φορείς, πρώτα και κύρια, των νησιών οι οποίοι σημαίνουν αγωνιστικό συναγερμό, αναδεικνύοντας ότι ο αγώνας αυτός αφορά το σύνολο του λαού.


ΣΕΛ.  17

Ταξική αλληλεγγύη

Οι εργάτες του εργοστασίου υποδημάτων «ELITE» έκαναν χτες το πρωί Γενική Συνέλευση και με ομόφωνη απόφαση προχώρησαν σε 24ωρη απεργία συμπαράστασης στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. «Ο κόσμος, όταν το συζητήσαμε το πρωί, είπε αμέσως ναι. Το θεωρήσαμε όλοι ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης. Πόσο μάλλον που ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και η Γραμματέας της Ομοσπονδίας και του κλαδικού Συνδικάτου μας. Είναι δικοί μας άνθρωποι πώς θα μπορούσαμε να μείνουμε αδρανείς. Δίνουμε τρία χρόνια τώρα αγώνα για να κρατήσουμε το εργοστάσιο ανοιχτό, να μπορούμε να έχουμε δουλειά και μεροκάματο. Και σε αυτό τον αγώνα είχαμε στο πλευρό μας σταθερά το ΠΑΜΕ, γι' αυτό και εμείς σήμερα στεκόμαστε στο πλευρό του». Απλές, σταράτες κουβέντες από μέλη της εργοστασιακής επιτροπής του εργοστασίου και άλλους εργάτες, που δείχνουν το μέγεθος και το μεγαλείο της μόνης τάξης που μπορεί να κινήσει την κοινωνία προς την πρόοδο. Είναι κρίσιμο ζήτημα στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης η έμπρακτη ταξική αλληλεγγύη. Που δείχνει τη συνειδητοποίηση της ανάγκης του «όλοι για έναν και ένας για όλους», μα πάνω απ' όλα ότι κάθε ταξικός εργατικός αγώνας, κάθε αγώνας ενός χώρου δουλειάς, ενός κλάδου πρέπει να γίνεται υπόθεση όλης της εργατικής τάξης. Είναι ένα από τα μέσα για την κατάκτηση της ταξικής της ενότητας κόντρα στο κεφάλαιο. Και σπουδαίο παράδειγμα, παρακαταθήκη για τη συνέχεια του αγώνα ως το τέλος.


Η Αλέκα Παπαρήγα στον ΑΝΤ1

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παραχωρήσει συνέντευξη σήμερα, στις 8.30 π.μ., στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και στον Γ. Παπαδάκη.



ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠ. ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Σημαντική ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων

ΣΕΛ.  32
ΣΧΕΔΙΟ «ΑΘΗΝΑ» ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Νέος «χάρτης» για «Πανεπιστήμιο ΑΕ»

ΣΕΛ.  18  -  19
ΕΥΡΩΖΩΝΗ
Ανησυχούν για την «κοινωνική σταθερότητα»

ΣΕΛ.  11
ΑΠΕΡΓΙΑ ΧΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ
Τα νοσοκομεία ανήκουν στο λαό

ΣΕΛ.  16
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Θαρρετά κι οργανωμένα στη μάχη

Με το μπλόκο των Θεσσαλών στον κόμβο της Νίκαιας να ενισχύεται, συνεχώς, από τρακτέρ κι αγωνιστές ξωμάχους και με νέα μπλόκα να «φυτρώνουν» σε άλλες περιοχές της χώρας, η μικρομεσαία αγροτιά κλιμακώνει την πάλη της ενάντια στην αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης και της ΕΕ.


ΣΕΛ.  21

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ