Πέμπτη 10 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Οι προκλήσεις του υπουργού Εργασίας δεν έχουν τελειωμό!

Καλεί τους εργαζόμενους και άνεργους να δώσουν απάντηση με οργάνωση στα συνδικάτα

«Η ανεργία όπως και η μισοαπασχόληση δε θα είναι κατάσταση προσωρινή αν δε δεθεί ο αγώνας για σταθερή και μόνιμη δουλειά, για υπογραφή εθνικής γενικής και κλαδικών συλλογικών συμβάσεων με βάση τις ανάγκες μας, με συνολική ρήξη και ανατροπή της πολιτικής και των εκφραστών της που τσακίζουν τις ζωές μας».

Τα παραπάνω υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, με αφορμή την αγαστή συνεργασία συγκυβέρνησης και μεγαλοξενοδόχων για την προώθηση και διεύρυνση ακόμα πιο ευέλικτων μορφών απασχόλησης όπως επιτάσσουν και οι τελευταίες αντεργατικές ανατροπές του 3ου μνημονίου.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση «οι προκλήσεις του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση δεν έχουν τελειωμό.

Πέρα από τους ισχυρισμούς του ότι δεν υπάρχει μισθός των 300 ευρώ σήμερα στη χώρα, πέρα από τη συνέχιση των 5μηνων προγραμμάτων στους Δήμους και τις Περιφέρειες μέσω των ΜΚΟ, με απλήρωτους και ανασφάλιστους τους κατ' ουσίαν άνεργους συναδέλφους, ανακοίνωσε ένα ακόμα πρόγραμμα εργασίας για 62.000 ανέργους, ηλικίας έως 29 ετών. Πρόκειται στην ουσία για άλλο ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης της ανεργίας, με φτηνό εργατικό δυναμικό που θα χαριστεί σχεδόν τζάμπα στους επιχειρηματίες».

Υπογραμμίζει ότι «για να εξασφαλίσει ότι το πρόγραμμα θα πάει και στα "σωστά" επιχειρηματικά χέρια, συναντήθηκε χτες (σ.σ. προχτές) μαζί με την υπουργό Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη με τις πανελλήνιες κλαδικές ενώσεις του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) για να τους διαβεβαιώσει ότι θα έχουν κυρίαρχο ρόλο στη μοιρασιά των φτηνών εργατικών χεριών. Οι 50.000 από τις 62.000 θέσεις εργασίας με μισθούς κάτω των 600 ευρώ και με ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα για νέους μέχρι 29 ετών, θα καταλήξουν στα ξενοδοχεία και στον τουρισμό γενικότερα, με ταυτόχρονες απολύσεις όσων είναι πάνω από 30 και είναι "ακριβοί" για το τουριστικό κεφάλαιο».

...Υπό το πρίσμα θετικών εκτιμήσεων για τον τουρισμό

Ολα τα παραπάνω, καταγγέλλει το συνδικάτο, σχεδιάζονται «"υπό το πρίσμα των πρόσφατων θετικών εκτιμήσεων για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής κίνησης", που σημαίνει αύξηση της κερδοφορίας των μονοπωλίων σε βάρος των εργαζομένων του κλάδου, σε βάρος των φτωχών αυτοαπασχολουμένων που είναι αποκλεισμένοι από τη μοιρασιά της πίτας και φυσικά σε βάρος του δικαιώματος του λαού για διακοπές και αναψυχή. Στην ίδια συνάντηση, αναβαθμίστηκε ο ΣΕΤΕ ως "κοινωνικός εταίρος" στη νέα κατακρεούργηση της ΕΓΣΣΕ που είναι προάγγελος της κατάργησης των κλαδικών ΣΣΕ και στον τουρισμό, επισιτισμό».

Το συνδικάτο απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις καλεί «όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους του κλάδου να δώσουμε απάντηση σε κυβέρνηση κι εργοδοσία με οργάνωση στα συνδικάτα όλης της χώρας, ακόμη κι όσων εργαστούν στα νέα προγράμματα εργασίας για ανέργους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ