Πέμπτη 3 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συγκέντρωση ενάντια στο κλείσιμο του Νοσοκομείου «ΠΑΝΑΓΙΑ»

MotionTeam

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην υποβάθμιση και στο κλείσιμο του Νοσοκομείου «Παναγία» της Θεσσαλονίκης διοργανώνουν σήμερα, Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι δεν εφησυχάζουν από την προσωρινή αναστολή της απόφασης για μεταφορά τριών κλινικών του νοσοκομείου στο υπό ενιαία διοίκηση Νοσοκομείο «Αγιος Παύλος». Περιμένουν ακόμη να οριστεί η ημερομηνία της συνάντησης που ανακοινώθηκε ότι θα γίνει με τον υπουργό Υγείας μετά από δυναμικές κινητοποιήσεις τους και ταυτόχρονα συνεχίζουν τον αγώνα τους έχοντας στο πλευρό τους το λαό και τους φορείς της περιοχής.

Σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση, που θα γίνει έξω από το νοσοκομείο, καλούν η Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς και η «Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης». Η Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους της Καλαμαριάς να παλέψουν μαζί με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου για δημόσια - δωρεάν Υγεία και Πρόνοια για όλους, για να μην κλείσει καμία κλινική ή να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο. Απαιτούν να δοθεί επιτέλους λύση από το κράτος στο κτιριακό πρόβλημα που υπάρχει εδώ και χρόνια, να καταβληθούν τα δεδουλευμένα πέντε μηνών στους 65 εργαζόμενους της EUROMEDICA και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους.

Η «Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης» καλεί σε ξεσηκωμό ενάντια στην πολιτική που συρρικνώνει και εμπορευματοποιεί την Υγεία, την Πρόνοια και την Ειδική Αγωγή.

Στο μεταξύ, οι δήμαρχοι Καλαμαριάς, Πυλαίας - Χορτιάτη, Θέρμης και Θερμαϊκού, με κοινή ανακοίνωσή τους, καταγγέλλουν ότι «η σαλαμοποίηση του Νοσοκομείου "ΠΑΝΑΓΙΑ" ισοδυναμεί με κλείσιμο του Νοσοκομείου αυτού και υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας στους κατοίκους της Ανατολικής Θεσσαλονίκης» και ζητούν «την άμεση και οριστική απόσυρση των μέτρων για μεταφορά των κλινικών από το Νοσοκομείο "ΠΑΝΑΓΙΑ" στο Νοσοκομείο "Αγ. Παύλος" και τη λήψη μέτρων για ενίσχυση της καλής και εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου "ΠΑΝΑΓΙΑ"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ