Πέμπτη 3 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Απολύσεις στον «Γαλαξία»

Σε τρεις απολύσεις προχώρησε, τις μέρες των γιορτών, το Σουπερμάρκετ «Γαλαξίας» στην Καρδίτσα. Οι δύο εργαζόμενοι απολύθηκαν την ώρα που σχόλαγαν από τη βάρδιά τους και αντί για το μεροκάματο πήγαν στο σπίτι τους το χαρτί της απόλυσης. Μάλιστα, η πίεση για να δεχτούν και να υπογράψουν την απόλυση ήταν αφόρητη.

Αντιδρώντας άμεσα το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων - Υπαλλήλων Ν. Καρδίτσας και η Γραμματεία Καρδίτσας του ΠΑΜΕ, οργάνωσαν παρέμβαση στο χώρο εργασίας, διαμηνύοντας στην εργοδοσία ότι θα απαντήσουν αγωνιστικά, απαιτώντας την ανάκληση των απολύσεων. Συνεχίζοντας στην ίδια προκλητική τακτική, η εργοδοσία προχώρησε και σε τρίτη απόλυση εργαζομένου.

Σε ανακοίνωση - καταγγελία που εξέδωσε το Σωματείο, αφού αναφέρει ότι έχει καταγγείλει πως η εργοδοσία του «Γαλαξία» συστηματικά απασχολεί τους εργαζόμενους πέρα από το ωράριο και τους κλέβει τις υπερωρίες με τη μέθοδο του «κλειδιού» ή της απλήρωτης παράτασης του ωραρίου, ανάμεσα στα άλλα, επισημαίνει: «Οι συνάδελφοι που απολύθηκαν είναι συνάδελφοι όλων των εργαζομένων της Καρδίτσας και όλοι μας είμαστε καταναλωτές και πελάτες των Σούπερ - Μάρκετ και θα αντιδράσουμε για να τους συμπαρασταθούμε. Καλούμε τους εργαζόμενους της Καρδίτσας, όλους τους καταναλωτές της Καρδίτσας να στείλουν μήνυμα συμπαράστασης στους απολυμένους με κάθε πρόσφορο τρόπο τιμωρώντας την εργοδοσία. Το σωματείο μας σε κάθε περίπτωση θα απαντήσει άμεσα και αγωνιστικά τις επόμενες μέρες, με κάθε μέσο, για να ανακληθούν οι απολύσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ