Πέμπτη 3 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αύριο λήγει η απογραφή των συνταξιούχων

Μέχρι και αύριο Παρασκευή παρατείνεται η ημερομηνία απογραφής των συνταξιούχων στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), όπως ανακοίνωσε χτες η διοίκηση του Οργανισμού καθώς, όπως αναφέρει, οι τελευταίες μέρες απογραφής συνέπεσαν με τις ημέρες των γιορτών, ενώ ταυτόχρονα παρατηρήθηκε μεγάλος όγκος συναλλαγών στα Πιστωτικά Ιδρύματα και στα ΕΛΤΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αυριανή μέρα αποτελεί καταληκτική ημερομηνία απογραφής και δε θα δοθεί άλλη παράταση, ενώ σε όσους δεν απογραφούν ο Οργανισμός θα προχωρήσει άμεσα σε αναστολή καταβολής της σύνταξης του Φλεβάρη.

Με χτεσινή του δήλωση ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης επιχείρησε για ακόμα μια φορά να δημιουργήσει εντυπώσεις γύρω από το ζήτημα καθώς όπως είπε, μεταξύ άλλων, «μέχρι σήμερα από τους 350.000 συνταξιούχους, δεν έχουν απογραφεί περίπου οι 45.000! Δικαιολογίες πλέον δε χωρούν καθώς δόθηκε επαρκέστατος χρόνος δύο ολόκληρων μηνών για την απογραφή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ! Το νοικοκύρεμα που έχουμε ξεκινήσει, προϋποθέτει συνέπεια από όλους μας».

Ακόμα και αν το παραπάνω στοιχείο που επικαλείται ο υπουργός είναι πραγματικό, δεν συνεπάγεται ότι οι συνταξιούχοι που μέχρι σήμερα δεν έχουν απογραφεί στον ΟΑΕΕ (για πάρα πολλούς και διάφορους λόγους) δε δικαιούνται να παίρνουν σύνταξη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ