Σάββατο 29 Δεκέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
Η ... συνέπεια του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του και οι υποστηρικτές του «διαπρέπουν» στην εφαρμογή των κάθε είδους αντιδραστικών νόμων που εφαρμόζονται στα πανεπιστήμια. Υποψηφιότητες στα Συμβούλια Διοίκησης, σύμφωνα με το νόμο - πλαίσιο (με τον οποίο κατά τ' άλλα διαφωνεί...), εκλογή σε Συμβούλιο Διοίκησης, ακόμα και συμμετοχή στην έγκριση για δράση των κατασταλτικών μηχανισμών στα πανεπιστήμια!

Τα παραδείγματα είναι πολλά και αποκαλυπτικά:

  • Ο Γ. Σταθάκης, βουλευτής πλέον του ΣΥΡΙΖΑ, είχε θέσει υποψηφιότητα για το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κρήτης, τον περασμένο Μάη.
  • Ο Ν. Θεοτοκάς, μέλος της ΚΠΕ του Συνασπισμού, έθεσε υποψηφιότητα και εξελέγη στο Συμβούλιο Διοίκησης του Πάντειου Πανεπιστημίου. Μάλιστα, είχε και ολόκληρη ...θεωρία, αφού με λίγα λόγια έλεγε, σε επιστολή του στην Οργανωτική Επιτροπή, πως βάζει υποψηφιότητα για να ...αλώσει το νόμο - πλαίσιο από τα μέσα!
  • Πρόσφατο παράδειγμα είναι ο Κ. Λαπαβίτσας, που ανήκει στο χώρο, ο οποίος έθεσε υποψηφιότητα για εξωτερικό μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τελικά, όμως, δεν αναδείχθηκε σε αυτή τη θέση.
  • Χαρακτηριστική πολιτική στάση για το ΣΥΡΙΖΑ είχε ο αντιπρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Γ. Παντής, στο θέμα της κλήσης του εισαγγελέα και της εισβολής των ΜΑΤ στο ίδρυμα, για να σπάσουν τις κινητοποιήσεις των εργολαβικών εργαζομένων. Συμμετείχε μια χαρά στην κλήση του εισαγγελέα, ως μέλος των πρυτανικών αρχών, αλλά μετά ...διαχώρισε τη θέση του για την εισβολή των κατασταλτικών δυνάμεων στο ΑΠΘ (λες και τον εισαγγελέα τον κάλεσαν για να προσφέρει λουλούδια στους απεργούς)!

Πάντως, να σημειώσουμε πως η συμπεριφορά των στελεχών και των υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ έχει μια συνέπεια με την ιστορική πορεία και δράση του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου. Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ΣΥΡΙΖΑίους άλλα να δηλώνουν και άλλα να κάνουν ή να αναπτύσσουν ...θεωρίες άλωσης του συστήματος, συμμετέχοντας στους μηχανισμούς του...


Γ. Χ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για την κατάργηση του ακαδημαϊκού ασύλου(2013-01-23 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η πρόκληση με καταδίκες των εργαζομένων!(2012-12-04 00:00:00.0)
Εισβολή της αστυνομίας και συλλήψεις απεργών(2012-12-01 00:00:00.0)
Προχωρούν οι αντιδραστικές αλλαγές(2006-02-01 00:00:00.0)
Ποινικοποίηση του αγώνα τους(2003-02-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ