Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στάσεις εργασίας στη Λυρική Σκηνή

Δίωρες στάσεις εργασίας, σήμερα και την Τετάρτη, 19/12, από 8 μ.μ. - 10 μ.μ. εξήγγειλε το Σωματείο Τραγουδιστών Μελοδράματος Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με απόφαση της γενικής του συνέλευσης. Οι κινητοποιήσεις αποφασίστηκαν «σε ένδειξη αλληλεγγύης στο δίκαιο αγώνα για αξιοπρεπείς μισθούς των συναδέλφων μας του τεχνικού και διοικητικού προσωπικού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας» και «ενάντια στις επικείμενες μειώσεις των αποδοχών μας, ενάντια στη φοροεπιδρομή και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας».

Η παραπάνω απόφαση είναι σημαντική και όσον αφορά στο περιεχόμενό της, αφού οι εργαζόμενοι της ΕΛΣ (καλλιτέχνες, τεχνικοί κ.λπ.) του μοναδικού λυρικού θεάτρου της χώρας κινητοποιούνται μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Εκτός της συνολικής επίθεσης που δέχονται ως τμήμα της εργατικής τάξης της χώρας μας από το κεφάλαιο, έχουν να αντιμετωπίσουν και το τεχνητό κλίμα «ευφορίας» που τα τελευταία χρόνια επιχειρούν να δημιουργήσουν οι κυβερνήσεις και τα αστικά ΜΜΕ για το «μέλλον» τους, παραδίδοντας κατευθείαν στο κεφάλαιο, μέσω της σύμβασης μεταξύ του κράτους και του «Ιδρύματος Νιάρχου» την κατασκευή νέας στέγης για την ΕΛΣ στο φαληρικό δέλτα. Γι' αυτό, η κοινή πάλη τους - ανεξάρτητα από ειδικότητα και μισθολογικό καθεστώς, το οποίο, επίσης ανεξάρτητα από το αν κάποιες ειδικότητες εξαιρέθηκαν ή όχι από το ενιαίο μισθολόγιο θα είναι μισθολόγιο εξαθλίωσης - και η ταξική αλληλεγγύη του εργατικού κινήματος αποτελούν επείγουσες αναγκαιότητες και απαραίτητες προϋποθέσεις για την ευόδωση των αγώνων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα κινητοποίηση για τις ΣΣΕ (2021-02-03 00:00:00.0)
Νέα κινητοποίηση σήμερα στο υπουργείο Πολιτισμού (2021-01-27 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις για τη Συλλογική τους Σύμβαση (2021-01-26 00:00:00.0)
Στάσεις εργασίας αύριο στη Λυρική (2021-01-22 00:00:00.0)
Επικοινωνιακά «κόλπα» στην ΕΛΣ (2012-12-15 00:00:00.0)
Συναδελφική στήριξη (2009-02-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ