Παρασκευή 22 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στάσεις εργασίας αύριο στη Λυρική

Οι εργαζόμενοι απαιτούν την εφαρμογή της Συλλογικής τους Σύμβασης

Σε συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους για την άμεση εφαρμογή της Συλλογικής τους Σύμβασης Εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ).

Με κοινή τους απόφαση τα Σωματεία Τεχνικού - Διοικητικού και Βοηθητικού Προσωπικού ΕΛΣ, Εργαζομένων ΕΛΣ, Συντελεστών Εργαζομένων στην ΕΛΣ, ο Σύλλογος Χορευτών ΕΛΣ και η Ενωση Λυρικών Πρωταγωνιστών Ελλάδας απαιτούν την άμεση επικύρωση από το υπουργείο Οικονομικών της ΣΣΕ που έχουν υπογράψει από τον Ιούλη του 2020 και την εφαρμογή της με όλους τους όρους που αυτή περιλαμβάνει. Θυμίζουμε ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει «παγώσει» την εφαρμογή της ΣΣΕ και δεν την έχει επικυρώσει, γιατί αρνείται την παροχή μηνιαίου επιδόματος σίτισης στους εργαζόμενους που αμείβονται με ενιαίο μισθολόγιο, καθώς και κάποια άλλα σημεία της ΣΣΕ.

Τα σωματεία της Λυρικής, που έχουν ήδη προχωρήσει σε δύο παραστάσεις διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, κλιμακώνουν τον αγώνα τους, προκηρύσσοντας για αύριο, Σάββατο, στάσεις εργασίας από 10.00 έως 13.00 (για την πρωινή βάρδια) και από 18.00 έως 21.00 (για τη βραδινή βάρδια).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ