Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΟΝΕΙΣ ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Γενική Συνέλευση την Κυριακή για το συντονισμό του αγώνα

Σε συντονισμό και μαζικοποίηση του αγώνα για την Προσχολική Αγωγή που χρειάζεται κάθε παιδί, καλεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των βρεφών και νηπίων για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου Αθήνας. Σε αυτό το πλαίσιο, διοργανώνει Γενική Συνέλευση αυτήν την Κυριακή, και την ερχόμενη ειδική εκδήλωση για τα παιδιά.

Σε σχετική ανακοίνωσή του τονίζει:

«

Η ζωή των οικογενειών μας έχει δυσκολέψει και είναι σίγουρο ότι θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα. Οι περισσότεροι δεν ξέρουμε αν αύριο θα μπορούμε να πληρώνουμε το νοίκι, τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αν θα έχουμε χρήματα να ψωνίζουμε τα απαραίτητα για τη διατροφή μας. Το δικαίωμα των παιδιών μας να κοινωνικοποιούνται στην πιο τρυφερή τους ηλικία μετατρέπεται από μια χαρούμενη διαδικασία σε έναν ακόμα βραχνά.

Τη φετινή χρονιά άνοιξαν οι παιδικοί σταθμοί με ακόμα πιο σοβαρά προβλήματα. Η νέα συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, αλλά και η δημοτική αρχή στην Αθήνα, «φορτώνουν στις πλάτες μας» την καπιταλιστική κρίση, υποβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

Δε φτάνουν μόνο τα δυσβάσταχτα τροφεία που πρέπει να πληρώνουμε από το κουτσουρεμένο μας εισόδημα, έρχεται να προστεθεί η περικοπή της ανεπαρκούς χρηματοδότησης, η απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων από το Δημοτικό Βρεφοκομείο. Το αποτέλεσμα είναι το εναπομείναν προσωπικό των σταθμών (παιδαγωγικό και βοηθητικό) να μην μπορεί να εξυπηρετήσει τα παιδιά. Την ίδια στιγμή, η σίτιση καθώς και άλλα αναγκαία έξοδα για τη λειτουργία των σταθμών (θέρμανση, γραφική ύλη και άλλα παιδαγωγικά υλικά) είναι σίγουρο ότι θα μειωθούν δραματικά. Οι συνέπειες για τα παιδιά μας θα είναι εκρηκτικές με την παραπέρα επιδείνωση των συνθηκών διαμονής τους, του παιδαγωγικού έργου, της υγιεινής και ασφάλειάς τους και βέβαια οδηγεί στην υπερεντατικοποίηση της εργασίας του προσωπικού.

Φέτος, έμειναν πάλι εκατοντάδες παιδιά και βρέφη εκτός παιδικών σταθμών, ενώ αυτά που βρήκαν μια θέση αναγκάζονται να διαμένουν για πολλές ώρες σε κτίρια χωρίς προαύλιο χώρο, χωρίς κρεβατάκια σε αρκετούς παιδικούς σταθμούς για να μπορούν να κοιμηθούν, χωρίς πλυντήρια ρούχων για το πλύσιμο των σεντονιών, με ανεπαρκή υλικά αναλώσιμα και πολιτιστικές δραστηριότητες. Μας καλούν να πληρώσουμε από την τσέπη μας θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, ενώ από πέρυσι για πολλούς μήνες δεν έτρωγαν κόκκινο κρέας παρά μόνο ψάρι και κοτόπουλο.

Είναι φανερό ότι συγκυβέρνηση και δημοτική Αρχή επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την αγωνία μας για το μεροκάματο και την ανάγκη να πάνε τα παιδιά μας στον παιδικό σταθμό, προκειμένου να μειώσουμε τις απαιτήσεις μας για σύγχρονους ασφαλείς, δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά.

Καλούμε όλους τους γονείς, να μαζικοποιήσουν το σύλλογό μας για να μη δεχτούμε τη λογική «παρκαρίσματος» για τα παιδιά μας και μάλιστα με ακριβό αντίτιμο.

Οργανώνουμε την πάλη μας, απαιτούμε αγωνιστικά:

  • Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών - Να γίνονται δεκτές όλες οι αιτήσεις.
  • Σύγχρονοι, ασφαλείς, δημόσιοι και δωρεάν παιδικοί σταθμοί - κατάργηση των τροφείων, κρατική χρηματοδότηση για τη διεύρυνση του δικτύου των παιδικών σταθμών με αξιοποίηση και διαμόρφωση κατάλληλων κτιρίων ιδιοκτησίας του Δήμου ή άλλων κρατικών οργανισμών που είναι αναξιοποίητα, ώστε να καλυφθούν όλες οι λαϊκές ανάγκες.
  • Καμιά απόλυση προσωπικού - προσλήψεις μόνιμου παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού με αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη δικαιώματα, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.

Στο κτύπημα των δικαιωμάτων μας κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος του. Η απάντησή μας πρέπει να είναι συλλογική και οργανωμένη. Οι γονείς να πάρουμε την υπόθεση της ζωής μας, τη ζωή των παιδιών μας στα χέρια μας. Αυτό είναι το καλύτερο μάθημα ζωής για τα παιδία μας.

Σας περιμένουμε: Κυριακή 16/12, 11.00 π.μ. Αριστοτέλους 11 - 15 στον 6ο όροφο στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου να συζητήσουμε για τα προβλήματα που υπάρχουν και να αποφασίσουμε τους τρόπους δράσης για τις διεκδικήσεις μας. Κυριακή 23/12, 11.00 π.μ. στην οδό Πατησίων 252 στην εκδήλωση του Συλλόγου για τα μικρά παιδιά».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ