Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κοροϊδεύουν με φιέστες

Η δημοτική αρχή Αθήνας ξεκίνησε εκδηλώσεις, στολισμούς, φιέστες για τις γιορτές. Διαφημίζει τη διανομή τροφίμων σε άπορους, άστεγους κ.ά. Πολιτικοί υπηρέτες των κεφαλαιοκρατών, των πολιτικών που ευθύνονται για την αύξηση φτωχών και πεινασμένων, σπεύδουν να στολίσουν την πόλη για να δώσουν μια νότα ...χαράς και αισιοδοξίας. Ταυτόχρονα, εκφράζουν δημόσια αισθήματα συμπόνιας και συμπαράστασης στα θύματά τους. Δε στοιχίζει τίποτε σε όσους στηρίζουν στην πράξη την καταλήστευση του λαού, να εμφανίζονται «προστάτες ταπεινών και καταφρονεμένων». Ετσι και φέτος κάθε λογής απολογητές του καπιταλισμού και της βαθιάς κρίσης του, εκφράζοντας τάχα δυσφορία για την εξάπλωση της εξαθλίωσης, θα στήσουν δύο πάγκους συσσιτίων, τάχα να εξιλεωθούν από τις ευθύνες τους για το γεγονός ότι όσο περισσότερο αυξάνεται ο παραγόμενος από τους εργαζόμενους πλούτος, τόσο αυξάνονται οι απόκληροι.

Η υποκρισία δε χαρακτηρίζει μόνο τη δημοτική αρχή Αθήνας. Δημοτικές αρχές πανελλαδικά κάνουν τα ίδια, ίσως και χειρότερα. Ωστόσο, είναι χαρακτηριστικό ότι θα στήσει φιέστες η δημοτική πλειοψηφία (ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/Οικολόγοι/ΔΡΑΣΗ) που στα δυο χρόνια θητείας της:

  • Αποδέχεται τη λειψή χρηματοδότηση του δημοτικού προϋπολογισμού από τον κρατικό προϋπολογισμό, συνεχείς περικοπές, μειώσεις στους μισθούς. Ο μόνος κωδικός εσόδων που αυξάνεται στα κατάστιχά της είναι αυτός από πρόστιμα, παράβολα. Διατηρεί υψηλά δημοτικά τέλη και φόρους.
  • Απέλυσε εκατοντάδες συμβασιούχους του δήμου, έμπειρους εργαζόμενους με πολλά χρόνια υπηρεσίας. Ετσι υποστελεχώνει διευθύνσεις, υποβαθμίζει παρεχόμενες υπηρεσίες, εντατικοποιεί την εργασία για τους εναπομείναντες, ανοίγει δρόμο στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών. Οδηγεί ή αφήνει δεκάδες οικογένειες στην ανεργία και την ανέχεια. Παραπέρα, επικαλούμενη τη «νομιμότητα» αρνήθηκε να μην στείλει στην κυβέρνηση λίστες με ονόματα υπαλλήλων προς «διαθεσιμότητα» (στο βάθος απόλυση).
  • Δεν έκανε τίποτα για κατασκευή και λειτουργία νέων παιδικών σταθμών στα ιδιόκτητα οικόπεδα του δήμου, αντίθετα, με κάθε ευκαιρία έκλεισε σταθμούς, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για παραπέρα συρρίκνωση του δικτύου παρά τις τεράστιες λαϊκές ανάγκες για φιλοξενία και προσχολική αγωγή. Φορτώνει τους γονείς με δυσβάσταχτα τροφεία.

Τα προβλήματα από την πολιτική τους θα οξύνονται και η υποκρισία τους επίσης, ώσπου φτωχοί και πεινασμένοι να παραμερίσουν ελεημοσύνες και συσσίτια. Να συντονίσουν την πάλη τους με τους εργαζόμενους, στον κοινό αγώνα για ανατροπή των πολιτικών που επιτρέπουν εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Να ανοίξουν δρόμο για κοινωνικοποίηση του πλούτου που παράγουν. Να βάλουν πλώρη για τη δική τους εξουσία.


Θ. Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ