Πέμπτη 13 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει τη συμφωνία εμπορίου της ΕΕ με Κολομβία και Περού

Καταψηφίζοντας στην ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στο Στρασβούργο την έκθεση για τη «Συμφωνία εμπορίου ΕΕ - Κολομβίας - Περού», ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης κατήγγειλε την επιθετικότητα των μονοπωλίων ενάντια στους λαούς στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και Ν. Αμερικής υπογραμμίζοντας τα εξής:

«Η σύναψη συμφωνίας ζώνης ελευθέρου εμπορίου μεταξύ ΕΕ, Περού και Κολομβίας στοχεύει στην ενίσχυση των θέσεων των ευρωενωσιακών μονοπωλίων σε νέες αγορές, σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης και όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών μεταξύ ΕΕ, ΗΠΑ, Κίνας και Βραζιλίας για την εκμετάλλευση των λαών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών των χωρών στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και Ν. Αμερικής. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Βολιβία και το Εκουαδόρ έχουν αρνηθεί να προσχωρήσουν στη συμφωνία αυτή.

Για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα του Περού και της Κολομβίας η συμφωνία θα σημάνει επιτάχυνση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και ένταση της δράσης των μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων της ΕΕ, καταλήστευση του φυσικού πλούτου, καταστροφή της βιομηχανικής και αγροτικής παραγωγής, άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων και της φτωχής αγροτιάς.

H ΕΕ αγνοεί επιδεικτικά τις συνεχιζόμενες δολοφονίες κομμουνιστών και συνδικαλιστών από τους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς στην Κολομβία. Το λαϊκό κίνημα FARC εκφράζει μεγάλα τμήματα του κολομβιανού λαού, γι' αυτό και επιβάλλεται να σταματήσει η ΕΕ να το χαρακτηρίζει ως τρομοκρατική οργάνωση.

Η πάλη για την αποδέσμευση από την ΕΕ είναι έμπρακτη διεθνιστική αλληλεγγύη στην πάλη της εργατικής τάξης και των λαών για μια ανάπτυξη χωρίς μονοπώλια και εκμεταλλευτές».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ