Πέμπτη 13 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Προετοιμασία για «πλανητικές αλλαγές»

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας στην αίθουσα του Αγίου Γεωργίου στο Κρεμλίνο, παρουσία χιλίων προσκαλεσμένων (μελών της κυβέρνησης, βουλευτών, κυβερνητών, εκπροσώπων βασικών θρησκευτικών δογμάτων και εκπροσώπων των μεγαλύτερων ΜΜΕ) εκφώνησε το ετήσιο Διάγγελμά του, που είναι το πρώτο στη νέα εξαετή προεδρική θητεία του.

Οπως σημείωσε: «Τα προσεχή χρόνια θα είναι χρόνια καμπής και όχι μόνο για τη Ρωσία. Εισερχόμαστε σε εποχή πλανητικών αλλαγών. Η Ρωσία δεν πρέπει να χάσει τον εαυτό της σαν έθνος και πρέπει να είναι και να παραμένει Ρωσία». Γι΄αυτούς τους λόγους, σύμφωνα με τον Ρώσο Πρόεδρο, η χώρα του θα πρέπει να εντείνει τη γεωπολιτική της δραστηριότητα. Γιατί αυτό είναι σημαντικό για την οικονομία, τον πολιτισμό, τη διπλωματία της χώρας και τη στρατιωτική της δύναμη.

Ο Πρόεδρος υπενθύμισε πως στον κόσμο διεξάγεται σκληρός αγώνας για τις αγορές και για τον έλεγχο των φυσικών πόρων. Ουσιαστικά, προειδοποιώντας την αστική τάξη της χώρας του, δήλωσε πως όποιοι αποδειχθούν αουτσάιντερ στον αγώνα αυτό, θα μείνουν μακριά απ' αυτά τα αγαθά. Ο Πούτιν τόνισε ότι «μέχρι σήμερα η Ρωσία έχει κάνει ήδη πολλά», αλλά όπως είπε: «Η Ρωσία πρέπει να κάνει ένα νέο τεχνολογικό άλμα. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να αντέξει στον σκληρότατο ανταγωνισμό στις παγκόσμιες αγορές, καθώς επίσης και να διατηρήσει την κυριαρχία και την εθνική ιδιαιτερότητά της».


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ