Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ» ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Την καταβολή δεδουλευμένων απαιτούν οι εργαζόμενοι

Πορεία χτες στην Κοζάνη, απεργία σήμερα στη Λάρισα

Απο την κινητοποίηση στη Λάρισα απλήρωτων εργαζομένων σε πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας» τον περασμένο Νοέμβρη
Απο την κινητοποίηση στη Λάρισα απλήρωτων εργαζομένων σε πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας» τον περασμένο Νοέμβρη
Οξύνεται κάθε μέρα που περνάει το πρόβλημα της μη καταβολής δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας. Χτες εργαζόμενοι στο Δήμο Κοζάνης, που δουλεύουν σε 5μηνα προγράμματα, έκαναν μαχητική πορεία στο Δημαρχείο της πόλης και στο παράρτημα του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, καθώς παραμένουν απλήρωτοι ήδη από τους τρεις πρώτους μήνες της δουλειάς τους. Οι 120 εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει και σε επίσχεση εργασίας, ενώ καθημερινά και περισσότεροι εντάσσονται σε αυτήν τη μορφή αγώνα.

Με τα πανό και τα συνθήματά τους κατήγγειλαν τον εμπαιγμό σε βάρος τους. «Τα πεντάμηνά τους είναι μια κομπίνα, απλήρωτη δουλειά, μιζέρια, φτώχεια, πείνα», «ΓΣΕΕ εργατών όχι των εργοδοτών».

Σήμερα, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συνέλευση προκειμένου να καθορίσουν την παραπέρα πορεία του αγώνα τους.

Μεταξύ άλλων διεκδικούν: Την άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων τους. Το σφράγισμα των βιβλιαρίων υγείας χωρίς προϋποθέσεις καθώς όλοι προέρχονται από συνθήκες χρόνιας ανεργίας. Να παγώσουν τα δημοτικά τέλη και τα τέλη της τηλεθέρμανσης και τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, μέχρι την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται η Γραμματεία Κοζάνης του ΠΑΜΕ. Καλεί την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα να δείξουν τη συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των απλήρωτων εργαζομένων και να εκδηλώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

Απεργία στη Λάρισα

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν, σήμερα Πέμπτη, και οι εργαζόμενοι στα 5μηνα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Νομό Λάρισας, διεκδικώντας:

* Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, να μη μείνει ούτε ένας απλήρωτος, έγκαιρη και σταθερή πληρωμή τους από δω και πέρα.

* Ιδια δικαιώματα, ωράριο και ασφαλείς συνθήκες δουλειάς για όλους.

* Αμεση ασφάλιση όλων των εργαζομένων.

* Να μην αποδοθεί στις ΜΚΟ το 5% της χρηματοδότησης του προγράμματος, άλλα να δοθεί στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα.

Κάλεσμα μαζικής και δυναμικής συμμετοχής των 5μηνιτών στη σημερινή κινητοποίηση απευθύνουν η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στα προγράμματα και το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Ν. Λάρισας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ