Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11424

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Την Κυριακή 9 Δεκέμβρη στον «Ριζοσπάστη» οι θέσεις της ΚΕ για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ

Η Κεντρική Επιτροπή ανακοινώνει ότι στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» της 9ης Δεκεμβρίου θα δημοσιευτούν οι θέσεις της ΚΕ για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ που θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 14 Απριλίου 2013. Οι θέσεις περιλαμβάνουν την έκθεση δράσης της ΚΕ από το 18ο έως το 19ο Συνέδριο και τα νέα καθήκοντα του Κόμματος έως το 20ό Συνέδριο, το Πρόγραμμα και το Καταστατικό του ΚΚΕ.

ΑΘΗΝΑ 4/12/2012

Η ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ κόντρα στο φορολογικό νομοσχέδιο

ΚΚΕ: Το μόνο που ο λαός έχει συμφέρον να κάνει για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο - οδοστρωτήρα, είναι να κατακλύσει τους δρόμους για να το εμποδίσει και να ανοίξει τη δική του προοπτική σε βάρος της κυβέρνησης, της ΕΕ και του εγχώριου κεφαλαίου

Σε παιχνίδια εμπαιγμού των εργαζομένων και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων επιδίδονται τα κυβερνητικά επιτελεία, λίγο πριν τις οριστικές αποφάσεις για το φορολογικό νομοσχέδιο με το οποίο θα γδάρουν εκ νέου τις λαϊκές οικογένειες, διατάξεις του οποίου ενδέχεται να έχουν ακόμη και αναδρομική ισχύ και να εφαρμοστούν πάνω στα τσακισμένα εισοδήματα που αποκτήθηκαν μέσα στο φετινό 12μηνο. Απάτη ολκής είναι και τα διάφορα λεγόμενα «ισοδύναμα μέτρα», των κομμάτων της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, αφού όλα στοχεύουν στην επίτευξη του ίδιου αντιλαϊκού στόχου, στο να φοροληστέψουν μισθούς, συντάξεις, χαμηλά λαϊκά εισοδήματα.


ΣΕΛ.  3

ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Χιλιάδες παιδιά πετιούνται στον Καιάδα

Η βαρβαρότητα είναι ήδη στο ζενίθ και πετάει χιλιάδες παιδιά με ειδικές ανάγκες στον Καιάδα του γενικού σχολείου, χωρίς υποδομές, κατάλληλο εκπαιδευτικό, ειδικό και βοηθητικό προσωπικό. Παράλληλα, αποκαλύπτεται το μακροχρόνιο σχέδιο υπονόμευσης και απαξίωσης των υπαρχουσών δημόσιων και δωρεάν δομών.


ΣΕΛ.  17

Προσφορά

Ο Χαράλαμπος Γροσομανίδης προσφέρει στο ΚΚΕ 1.500 ευρώ, στη μνήμη του θείου του, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Χαρ. ΓΡΟΣΟΜΑΝΙΔΗ.


Ωθούν το λαό στο τέλμα

Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση πασχίζει να εφαρμόσει την απόφαση του Γιούρογκρουπ για να πάρει τη δόση του δανείου και να «σώσει» τους μεγαλοεπιχειρηματίες, προωθώντας και τη νέα άγρια φοροληστεία του λαού, σύμφωνα με τη Γιούροστατ, κοντά στο όριο της φτώχειας ζούσε το 2011 το 31% του πληθυσμού της Ελλάδας (3,4 εκατομμύρια άνθρωποι). Την ίδια χρονιά, στην ΕΕ, 119,6 εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν κοντά στο όριο της φτώχειας (24,2% του πληθυσμού). Αλλά για να δοθεί η δόση πρέπει να εφαρμοστούν και όλα τα βάρβαρα μέτρα που έχουν ψηφιστεί, να συνεχιστεί η δραστική μείωση μισθών, συντάξεων και των όποιων κρατικών δαπανών έχουν μείνει για κάλυψη αναγκών σε Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία κ.λπ. Που σημαίνει ότι ο πόλεμος του κεφαλαίου που εξαθλιώνει τα φτωχά λαϊκά στρώματα θα συνεχίζεται με ένταση. Η κρίση βαθαίνει και γενικεύεται και στην ΕΕ, και διεθνώς. Η ανάπτυξη που υπόσχονται συγκυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ δε θα βγάλει το λαό από το τέλμα, αφού είναι ανάπτυξη των μεγαλοεπιχειρηματιών. Διέξοδος από την κρίση και ανάπτυξη προς όφελος του λαού θα υπάρξει μόνο με αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΔΝΤ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και μονομερή διαγραφή του χρέους. Αυτή τη διέξοδο μπορεί να την επιβάλει σήμερα ο λαός, χειραφετημένος, οργανωμένος και αποφασισμένος, με τη δική του εξουσία.



ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ
Κινητοποίηση αύριο ενάντια στο νέο «κούρεμα»

ΣΕΛ.  11
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΣΕΕ
Πλάτες στην εκμετάλλευση της νέας γενιάς

ΣΕΛ.  12
ΠΑΜΕ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωτοβουλία για εργολαβικούς Αριστοτελείου

ΣΕΛ.  17
ΠΑΣΕΒΕ
Πανελλαδική κινητοποίηση για το Ασφαλιστικό

ΣΕΛ.  21
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Δράσεις για την Υγεία του λαού

ΣΕΛ.  22
ΚΚΕ
Ξεκινά σήμερα το κινηματογραφικό αφιέρωμα στον Μπρεχτ

Η ΚΕ του ΚΚΕ στα πλαίσια του 3ου Επιστημονικού Συνεδρίου που θα πραγματοποιήσει στις 27 και 28 Απρίλη του 2013, αφιερωμένο στον Μπέρτολτ Μπρεχτ, διοργανώνει και κινηματογραφικό αφιέρωμα που ξεκινάει σήμερα στο ΤΙΤΑΝΙΑ CINEMAX (Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους), με ελεύθερη είσοδο.


ΣΕΛ.  19

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ