Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Ψήφος για σωματείο όργανο πάλης

«Στις 4 Δεκεμβρίου 2012, στα γραφεία της BLUE STAR, ενώ ο Θ. Βασιλόπουλος πέρασε άνετα την πόρτα με τη συνοδεία του εκπροσώπου του εργοδότη και τη γνωστή κουστωδία, ο προσωπάρχης της BLUE STAR, έσπρωχνε τους συνδικαλιστές της ΔΑΣ και του ΠΑΜΕ προσπαθώντας να αποτρέψει την είσοδό τους στα γραφεία των συναδέλφων». Το περιστατικό το οποίο δεν είναι το μοναδικό και δείχνει τη συμπάθεια που τρέφουν οι εργοδότες στον απερχόμενο πρόεδρο του Συνδέσμου Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ) και επικεφαλής του συνδυασμού «Ενιαίου ΠΑΣΕΝΤ» Θ. Βασιλόπουλου, στελέχους της Αυτόνομης Παρέμβασης του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλει στον κλάδο, με ανακοίνωσή της, η αγωνιστική παράταξη ΔΑΣ Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της ΔΑΣ, προχτές στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας BLUE STAR, όπου βρισκόταν η κάλπη για τις εκλογές του ΠΑΣΕΝΤ που είναι σε εξέλιξη, αντιπροσωπεία του συνδυασμού, επί αρκετή ώρα έδινε μάχη, για να περάσει την είσοδο για να μπορέσει να μοιράσει την ανακοίνωση της παράταξη και να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους. Και ενώ ο εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωνε ρητά και κατηγορηματικά ότι «απαγορεύεται η είσοδος», οι πόρτες άνοιξαν διάπλατα, για να περάσει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επισκέφτηκε όλα τα γραφεία, μοιράζοντας την ανακοίνωση του συνδυασμού του, της οποίας το μεγαλύτερο μέρος ήταν επίθεση με χαρακτηρισμούς και λάσπη σε βάρος της ΔΑΣ.

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους στις εκλογές που είναι σε εξέλιξη για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο ΠΑΣΕΝΤ, «να κλείσουν τον κύκλο των εργοδοτο-συνδικαλιστών», «να αλλάξουν τους συσχετισμούς υπέρ των ταξικών δυνάμεων της ΔΑΣ», για να γίνει το σωματείο όργανο πάλης στα χέρια τους για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ