Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κινητοποιήσεις γονιών και εκπαιδευτικών

Πρωτοβουλίες σε Πειραιά, Περιστέρι, Πετρούπολη, Κεφαλονιά

Η ασφυκτική κατάσταση που διαμορφώνεται στην εκπαίδευση με τις ελλείψεις να γίνονται καθεστώς, τα σχολεία να οδεύουν προς στάση πληρωμών και νέους φραγμούς να υψώνονται στη μόρφωση, κινητοποιεί γονείς και εκπαιδευτικούς.

Με νέα παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά σήμερα στη 1 το μεσημέρι κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στις συμπτύξεις τμημάτων στον Πειραιά. Υπενθυμίζεται η μαζική συγκέντρωση - παράσταση εκπαιδευτικών και γονιών την προηγούμενη εβδομάδα, που είχε ως αποτέλεσμα να εγκαταλειφθεί ο αρχικός σχεδιασμός της Διοίκησης για 28άρια τμήματα και σύμπτυξη 100 τμημάτων. Η ΕΛΜΕ καλεί σε συμμετοχή ζητώντας να μην καταργηθεί - συμπτυχθεί κανένα τμήμα ή σχολείο, να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά με προσλήψεις εκπαιδευτικών, 20 μαθητές ανά τμήμα.

Γονείς, εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η δημοτική αρχή Πετρούπολης διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 6.30 το απόγευμα. Στο επίκεντρο βρίσκεται η σχολική στέγη καθώς όπως επισημαίνουν, δεν υπάρχει σχολείο που να μην έχει χρησιμοποιήσει από αποθήκες μέχρι και διαδρόμους σαν αίθουσες διδασκαλίας. Οι παραπάνω ζητούν να ολοκληρωθούν μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά τα 3ο - 6ο Δημοτικά Σχολεία, με την προσθήκη των 10 αιθουσών, να ολοκληρωθούν μέχρι το καλοκαίρι του 2013 οι αίθουσες στο 9ο Δημοτικό Σχολείο, να λυθεί οριστικά το πρόβλημα με την κατασκευή του 11ου 12θέσιου Δημοτικού σχολείου.

Κινητοποίηση ενάντια στην υποχρηματοδότηση των σχολείων προγραμματίζουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εσωτερικών η Ενωση και Σύλλογοι Γονέων Περιστερίου και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ελλη Αλεξίου». Σήμερα επίσης, οι παραπάνω φορείς διοργανώνουν διαμαρτυρία για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής όπου θα συνεδριάσει το ΠΥΣΠΕ.

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια, το Δήμο και τις τοπικές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης καλεί αύριο Πέμπτη, στη 1 το μεσημέρι, η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ