Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11413

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 94 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
  • Στις 6 μ.μ. στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
  • Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
  • Θα χαιρετίσουν ο Κεμάλ Οκουγιάν από το ΚΚ Τουρκίας και ο Χούλιο Ντίας από το ΚΚ των Λαών της Ισπανίας
  • Θα ακολουθήσει συναυλία με δεκάδες ερμηνευτές και συντελεστές.
  • Η ιστορία του ΚΚΕ αποτελεί όπλο στην πάλη της εργατικής τάξης, του λαού, για να σπάσουν τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

ΣΕΛ.  32

ΛΑΚΚΟΣ ΤΩΝ ΛΕΟΝΤΩΝ η Ευρωπαϊκή Ενωση

Αλέκα Παπαρήγα: Η εικόνα από το χτεσινό Γιούρογκρουπ επιβεβαιώνει τη θέση του ΚΚΕ ότι η ΕΕ, εκτός των άλλων, είναι λάκκος των λεόντων. Χτες, βγάλανε τα μαχαίρια από τα θηκάρια και το μόνο ενδιαφέρον τους ήταν πώς θα καταμερίσουν τη ζημιά

Η ΝΔ και οι σύμμαχοί της στην κυβέρνηση λένε ότι πρέπει να έχουμε φτηνή εργατική δύναμη. Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ένα άλλο μείγμα διαχείρισης, είναι ασυνεπής με το λαό, θα προσχωρήσει στην ίδια στρατηγική του κεφαλαίου. Δε λέει ότι θα καταργήσει τα μονοπώλια. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να διώξει τη ΝΔ από την κυβέρνηση, ό,τι έκανε και το ΠΑΣΟΚ. Επομένως, υπάρχουν διαφορετικές συνταγές διαχείρισης, αλλά και οι δύο είναι φιλομονοπωλιακές. Η λύση είναι ισχυρό ΚΚΕ, σε όλους τους δείκτες, λαϊκή συμμαχία, ταξική πάλη, διαμόρφωση μιας μαζικής πρωτοπορίας που θα τραβήξει την πλειοψηφία του λαού σε πολιτική ρήξης και ανατροπής. Ισχυρό ΚΚΕ, ισχυρό κίνημα, μπορεί να επιβάλει ρωγμές στο αστικό πολιτικό σύστημα. Τότε μπορεί να έχει κατακτήσεις, γιατί το σύστημα θα αρχίσει να φοβάται την ανατροπή του.


ΣΕΛ.  6  -  9

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ «ΙΚΕΑ»
Κλιμακώνουν με νέα απεργία σήμερα

Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα ΙΚΕΑ στον Κηφισό, κλιμακώνοντας τον αγώνα που δίνουν ενάντια στις μειώσεις μισθών που επιχειρεί η εργοδοσία. Στο πλευρό τους βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το ΠΑΜΕ, Λαϊκές Επιτροπές κ.ά.


ΣΕΛ.  14

ΚΚΕ
Μπλόκο σε όλες τις απολύσεις

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς της κυβέρνησης: «'Η θα δοθούν οι καταστάσεις της διαθεσιμότητας και των απολύσεων ή θα απολυθούν όλοι οι εργαζόμενοι αορίστου χρόνου». Να τη δυσκολέψουν περισσότερο, να συνεχίσουν, να κλιμακώσουν τους αγώνες τους. Οργάνωση, λαϊκή συμμαχία, αντεπίθεση, ώστε να αποσυρθεί η εγκύκλιος των απολύσεων. Από τα αντιλαϊκά μέτρα και τις απολύσεις δεν εξαιρείται κανένας εργαζόμενος, ούτε στο δημόσιο ούτε στον ιδιωτικό τομέα. Μπλόκο σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, σε όλες τις απολύσεις.



ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΜΕΝ
Ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις

ΣΕΛ.  17
ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
Αιματοκύλισμα μέχρι την κατάπαυση πυρός

ΣΕΛ.  11
ΣΥΡΙΑ
«Πάτριοτ» ετοιμάζει το ΝΑΤΟ

ΣΕΛ.  23
ΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Αφανίζονται οι αυτοαπασχολούμενοι

ΣΕΛ.  12
ΠΑΣΥ
Την Κυριακή η διευρυμένη συνεδρίαση

ΣΕΛ.  20
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Νέα κινητοποίηση σήμερα

ΣΕΛ.  13
ΛΑΡΙΣΑ - ΠΕΛΛΑ
Βάζουν μαθητές να μαζεύουν τηγανέλαιο

ΣΕΛ.  18
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επισφραγίζει το έγκλημα στα εργασιακά

ΣΕΛ.  15
Η κυβέρνηση υποκλίνεται στις απαιτήσεις της Χρυσής Αυγής

Η Χρυσή Αυγή ζητά στοιχεία για το πόσοι μετανάστες εργάτες δουλεύουν και πού, φωτογραφίζοντας ότι ευθύνονται για την ανεργία των Ελλήνων, και η κυβέρνηση της τα δίνει ενισχύοντας το εγκληματικό της έργο κατά των μεταναστών.


ΣΕΛ.  3
Σήμερα στη Βηρυτό η 14η Συνάντηση των Κομμουνιστικών Κομμάτων

ΣΕΛ.  32

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ