Τρίτη 20 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ - Π. ΦΑΛΗΡΟΥ
Κατήγγειλαν τραμπουκισμούς της Χρυσής Αυγής σε ασθενείς

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Κινητοποίηση στο υποκατάστημα του ΕΟΠΥΥ (πρώην ιατρεία του ΙΚΑ) στην Καλλιθέα πραγματοποίησαν χτες μέλη της Λαϊκής Επιτροπής της περιοχής, η Επιτροπή Αγώνα Νέας Σμύρνης και Π. Φαλήρου, το Σωματείο Συνταξιούχων Καλλιθέας και γύρω δήμων.

Αφορμή αποτέλεσε η πληθώρα κρουσμάτων τρομοκράτησης και τραμπουκισμού το τελευταίο διάστημα στην Καλλιθέα, από μέλη της Χρυσής Αυγής, απέναντι σε μετανάστες, με πιο πρόσφατο αυτό στα ιατρεία του ΙΚΑ, πριν από λίγες ημέρες, που ζητούσαν από ασθενείς διαπιστευτήρια για το εάν είναι Ελληνες ή όχι.

Τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής ενημέρωσαν τόσο τους ασθενείς όσο και το ιατρικό προσωπικό με εξόρμηση που έκαναν εντός και εκτός του υποκαταστήματος. Μοίρασαν σχετική ανακοίνωση-καταγγελία και κάλεσαν ασθενείς και ιατρικό προσωπικό να απομονώσουν τους φασίστες της «Χρυσής Αυγής» που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν το λαό και όσους διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Η εξόρμηση κατέληξε σε παρέμβαση στο γραφείο του αναπληρωτή διευθυντή όπου αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων κατήγγειλαν τη «Χρυσή Αυγή» που, όπως είπαν, στόχο έχει να χτυπήσει την εργατική τάξη, το λαϊκό κίνημα. Παράλληλα, ξεκαθάρισαν ότι δε θα αφήσουν κανένα μηχανισμό του συστήματος να εμποδίσει τόσο Ελληνες όσο και μετανάστες εργαζόμενους να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής διευθυντής τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και το ιατρικό προσωπικό δεν έχουν εμποδίσει ποτέ κανέναν άνθρωπο να εξετασθεί και ούτε ποτέ πρόκειται να αφήσουν τέτοια περιθώρια στο μέλλον. Μάλιστα, σημείωσε πως ο ίδιος είναι διατεθειμένος να εξετάζει στο γραφείο του ακόμα και ασθενείς χωρίς ραντεβού.

Κινητοποίηση και στη ΔΕΗ

Νωρίτερα, μέλη της Επιτροπής Αγώνα Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου, πραγματοποίησαν μαζική κινητοποίηση στο τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ στην Καλλιθέα, όπου κατήγγειλαν τις δεκάδες χιλιάδες διακοπές στην ηλεκτροδότηση που έχουν σημειωθεί σε οικογένειες ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων, χαμηλόμισθων, ενώ απαίτησαν να επανασυνδεθεί αμέσως το ρεύμα σε κάθε λαϊκή οικογένεια που δεν έχει να πληρώσει. Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων κατέθεσαν στο Πρωτόκολλο τους πληρωμένους λογαριασμούς χωρίς το ειδικό τέλος ακινήτων ενώ σε συνάντηση με τον υπεύθυνο του καταστήματος για τους διακανονισμούς απαίτησαν να μη μείνει καμία οικογένεια στο σκοτάδι, στο κρύο και στην απόγνωση.


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org