Τρίτη 20 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Καταστολή στο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών

Με διμοιρίες των ΜΑΤ αντιμετώπισαν οι αρχές τη μαζική διαμαρτυρία μεταναστών στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Κορίνθου. Σε αυτό κρατούνται 800 μετανάστες χωρίς χαρτιά περιμένοντας την απέλαση από τη χώρα μας. Σύμφωνα με καταγγελίες, 10 μετανάστες μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα προχτές το μεσημέρι κρατούμενοι από τα δύο οικήματα που χρησιμοποιούνται ως χώροι κράτησης (σ.σ. υπάρχουν τέσσερα κτίρια), έβγαλαν τα κρεβάτια τους στο προαύλιο του στρατοπέδου. Αιτία της διαμαρτυρίας ήταν οι κακές συνθήκες κράτησης.

Αμεσα αντέδρασαν οι αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες τους απώθησαν με χρήση χημικών. Κάποιοι από τους αλλοδαπούς κλείστηκαν σε ένα από τα κτίρια, τοποθετώντας κρεβάτια πίσω από τις πόρτες, ενώ κάποιοι άλλοι παρέμειναν στο χώρο του προαυλίου, αρνούμενοι να επιστρέψουν στους θαλάμους. Ακολούθησαν διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής αξιωματικούς και όταν απέβησαν άκαρπες, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση με χρήση χημικών, βομβίδων κρότου - λάμψης και κλομπς. Τελικά οι κρατούμενοι περιορίστηκαν στους θαλάμους τους. Σύμφωνα με καταγγελίες, πολλοί μετανάστες ξυλοκοπήθηκαν, ενώ δέκα άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Συνελήφθησαν συνολικά 24 αλλοδαποί.

Καταγγελίες κάνουν λόγο, ότι στο στρατόπεδο συγκέντρωσης δεν γίνεται καμία ενημέρωση των κρατουμένων σχετικά με τη νομική τους κατάσταση και τα δικαιώματά τους, καθώς δεν υπάρχουν σε αυτό διερμηνείς ή ανακοινώσεις σε διάφορες γλώσσες, ενώ παρατηρούνται δυσχέρειες ως προς την υποβολή αιτημάτων ασύλου.

Την περασμένη Κυριακή εξάλλου, προσήχθησαν 72 μετανάστες σε υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και συνελήφθησαν 5. Μέχρι στιγμής, από την έναρξη της αντιμεταναστευτικής επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» έχουν προσαχθεί 52.165 μετανάστες, ενώ συνελήφθησαν 3.737.


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org