Τρίτη 20 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεχίστηκε η δίκη

Συνεχίστηκε, χτες, η νέα δίκη της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Οι 17 κατηγορούμενοι -13 είναι φυλακισμένοι - δικάζονται με τις διατάξεις του τρομονόμου για συμμετοχή στην αυτοαποκαλούμενη οργάνωση.

Εννέα από αυτούς, οι Ολ. Οικονομίδου, Μιχ. Νικολόπουλος, Γ. Νικολόπουλος, Χρ. Τσάκαλος, Γ. Τσάκαλος, Π. Αργυρού, Δ. Μπολάνο, Χ. Χατζημιχελάκης και Γ. Πολύδωρος, πριν αποχωρήσουν από τη διαδικασία με κείμενό τους που διάβασαν, ακόμη μια φορά ανέλαβαν «την ευθύνη ότι είναι μέλη της οργάνωσης και ότι κανένας άλλος κατηγορούμενος δεν έχει σχέση με την οργάνωση». Είπαν ότι στη διαδικασία «θα παρευρίσκονται κάθε φορά, κάποιοι από αυτούς για να μιλήσουν σε περίπτωση οποιασδήποτε σύγχυσης στη διαδικασία».

Συνήγοροι είπαν ότι υπάρχουν και πολίτες σε αυτή τη δίκη που σύρθηκαν και κάθονται στο εδώλιο από προσπάθειες κατασταλτικών μηχανισμών αλλά και εισαγγελέων και δικαστών που ακολούθησαν τις πρακτικές της Αστυνομίας. Σε αυτήν τη δίκη, όπως ανέφεραν, υπάρχουν άτομα που κατηγορούνται 3 φορές για συμμετοχή και άτομα που κατηγορούνται για την αυτοαποκαλούμενη οργάνωση, γιατί βρέθηκε σπρέι πιπεριού στο σπίτι τους.


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org