Τρίτη 20 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προχωρά η ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης απορριμμάτων

Προχωρά ο Ενιαίος Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) στην παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων του Λεκανοπεδίου στο κεφάλαιο. Σε χτεσινή συνεδρίασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την κατασκευή τεσσάρων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων, μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον περιφερειακό σχεδιασμό, θα γίνουν δύο εργοστάσια στη Φυλή, ένα στην Κερατέα και ένα στο Γραμματικό.

Για την απόφαση της ΕΕ, ενημέρωσε ακολούθως το ΔΣ του ΕΔΣΝΑ ο πρόεδρος του οργάνου και περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Σγουρός, ο οποίος υπερθεμάτισε εκ νέου υπέρ των ΣΔΙΤ, ως τη μόνη πρόσφορη μέθοδο για την υλοποίηση των έργων. Για το σκοπό αυτό, καλεσμένος στη χτεσινή συνεδρίαση ήταν και ο ειδικός γραμματέας ΣΔΙΤ Ν. Μαντζούφας, ο οποίος επιχείρησε να πείσει ότι μέσα από την επιλεγόμενη διαδικασία το Δημόσιο θα έχει τον έλεγχο του έργου.

Ο Ι. Κοκκινόπουλος, εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ζήτησε να αναβληθεί η συζήτηση, καθώς η πλειοψηφία των μελών του Σώματος ήταν οριακή, ενώ ήταν σχεδόν αδύνατη η παρουσία εργαζομένων λόγω των κινητοποιήσεων που έχουν αναπτυχθεί στους δήμους για το μέτρο της διαθεσιμότητας. Το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό και καθώς φαίνεται ο Γ. Σγουρός βιάζεται να προχωρήσει η διαδικασία του ξεπουλήματος και αυτού του κομματιού στον ιδιωτικό τομέα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να μην ισχύσουν οι αποφάσεις του ΕΔΣΝΑ για τον κανονισμό τιμολόγησης(3/6/2020)
Πατούλης - Δούρου - Τζήμερος είπαν «ναι» σε νέα χωματερή στη Φυλή!(17/10/2019)
Προχωρά η ιδιωτικοποίηση των σκουπιδιών(27/6/2013)
«Ναι» του ΣτΕ στο εργοστάσιο στο Γραμματικό(26/2/2013)
Κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση διαχείρισης απορριμμάτων(14/3/2012)

Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org