Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11412

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Σμπαραλιάζουν το 8ωρο και το συνεχές ωράριο

ΣΕΛ.  12
ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΕ
Ενισχύεται η ιμπεριαλιστική εξωτερική πολιτική

ΣΕΛ.  8

ΕΞΩ ΟΙ ΝΑΤΟΪΚΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ από τα σχολεία

Η κυβέρνηση μέσω των χορηγιών βάζει τους δολοφόνους των λαών στα σχολεία

  • Με έγγραφο που στέλνει το ΝΑΤΟ προς όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Χανίων και στους συλλόγους εκπαιδευτικών, προσφέρει χορηγίες σε αναλώσιμα, μηχανήματα, ρουχισμό και είδη πρώτης ανάγκης, ζητώντας από όποιο σχολείο τις αποδεχτεί να δηλώσει δημόσια ευχαριστήρια προς το ΝΑΤΟ, το Πεδίο Βολής Κρήτης και τους Γερμανούς στρατιώτες του ΝΑΤΟ που εκπαιδεύονται στο Πεδίο Βολής.
  • ΠΑΜΕ: Τα βρώμικα «δώρα» τους προέρχονται από δολοφονημένους λαούς, από δολοφονημένα παιδιά. Δεν έχουν καμιά δουλειά στα σχολεία μας. Οποιος αποδέχεται τέτοιες χορηγίες πρέπει και θα είναι υπόλογος στη συνείδηση του λαού μας. Να παρθούν από τους συλλόγους εκπαιδευτικών, από συλλόγους δασκάλων, από μαθητικά συμβούλια αποφάσεις καταδίκης του ιμπεριαλιστικού μηχανισμού του ΝΑΤΟ. Να μην επιτραπεί η είσοδος των φονιάδων με κανέναν τρόπο στα σχολεία μας.

ΣΕΛ.  13

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ «ΙΚΕΑ»
Απεργούν σήμερα οπλισμένοι με τη δύναμη της αλληλεγγύης

Με τη δύναμη της ταξικής ενότητας, την έμπρακτη στήριξη του κλαδικού τους συνδικάτου, του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ οι εργαζόμενοι στο κατάστημα ΙΚΕΑ στον Κηφισό, δίνουν από χτες τη μάχη ενάντια στις μειώσεις μισθών που επιχειρεί να επιβάλει η εργοδοσία.


ΣΕΛ.  11

Για ποια ανάπτυξη;

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ σε ημερίδα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Επενδύσεων είπε για την ανάκαμψη: «Η λύση είναι μια πολύπλευρη και συνεχής προσπάθεια για την αποκατάσταση της ροής κεφαλαίων στην οικονομία, μέσα στην οποία εντάσσονται και τα προγράμματα της συγκεκριμένης τράπεζας, ενώ πρέπει να αντιμετωπιστεί και το καίριο και δυσεπίλυτο πρόβλημα του αφιλόξενου επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Η Ελλάδα διώχνει τις επενδύσεις». Η κυβέρνηση ήδη βρίσκεται σε απευθείας διαπραγματεύσεις με την τράπεζα, προκειμένου να εξασφαλίσει σημαντικές ενισχύσεις για τις «εξωστρεφείς» ελληνικές επιχειρήσεις. Τι αποκαλύπτεται; Οτι οι επενδύσεις επιδιώκονται για ανάπτυξη των επιχειρήσεων για εξαγωγές και όχι για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, την αντιμετώπιση της ανεργίας, την αύξηση μισθών κ.λπ. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, προβάλλοντας την προοπτική για «μπίζνες» στα Βαλκάνια, απαίτησε να προωθούνται γοργά οι «μεταρρυθμίσεις» του μεσοπρόθεσμου και των μνημονίων, για ολοένα φτηνότερους εργάτες. Ταυτόχρονα, χωρίς τις τράπεζες επενδύσεις δε γίνονται. Γι' αυτό κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ «καίγονται» για την ανακεφαλαιοποίηση, ανεξάρτητα από τις διαφορές τους στην υπόθεση της δανειακής συμφωνίας και των δανείων. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν με την ανακεφαλαιοποίηση και τα επισφαλή για τις τράπεζες δάνεια επιχειρήσεων (προσθέτει και λαϊκών νοικοκυριών), ώστε να μπορούν να συμβάλουν στις επενδύσεις. Ο,τι και αν γίνει ο λαός θα χάσει. Ανάπτυξη σε όφελός του με τους επιχειρηματικούς ομίλους στην οικονομία δε γίνεται. Πάλη για μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ και να γίνουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι λαϊκή ιδιοκτησία.ΠΑΣΥ
Διευρυμένη σύσκεψη την Κυριακή στη Λάρισα

ΣΕΛ.  20
ΟΓΕ
Την Παρασκευή το 11ο Συνέδριο

ΣΕΛ.  32
ΑΣΤΙΚΑ ΜΜΕ
Κραυγαλέος αποκλεισμός του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  30
ΝΕΑ ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η Χρυσή Αυγή απείλησε μετανάστες

ΣΕΛ.  21
ΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Η πείρα από τη δράση των Λαϊκών Επιτροπών

Η Λαϊκή Επιτροπή αποτελεί τα πόδια της κοινωνικής συμμαχίας στη συνοικία. Το κύριο μέλημά της είναι η οργάνωση της πάλης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική. Στις μάχες που έδωσε αυτή την περίοδο, επιδίωξε την κινητοποίηση, τη στράτευση, με το πλαίσιο πάλης της κοινωνικής συμμαχίας, όλο και περισσότερων εργαζομένων, ανέργων, επαγγελματοβιοτεχνών.


ΣΕΛ.  3

Εκλογές Ιούνη 2023

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org