Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το κεφάλαιο είναι ενωμένο ενάντια στους λαούς...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΙΣΤΕ; Με το ΔΝΤ ή με την Ευρωπαϊκή Ενωση; Με τους ευρωπαϊστές ή με τους «δραχμικούς»; Με την Μέρκελ ή με τον Ολαντ; Με τον Τ. Νταλάρα ή με τον Β. Σόιμπλε;

Πολλά και σημαντικά που με πλάγιο (ακόμη τουλάχιστον) τρόπο μας πλασάρονται από δεξιά κι αριστερά. Πολλά μπερδέματα - μας λένε - στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο σκηνικό, οπότε πρέπει να πάρουμε θέση.

Μόνο που ξεχνάνε μια μικρή, λεπτομέρεια: Οτι το θέμα δεν είναι το «με ποιους είναι» ο ελληνικός λαός, αλλά... «ποιοι είναι» με τον ελληνικό λαό. Κι από τις εξελίξεις είναι προφανές πως δεν είναι κανείς τους.

Οπως κι αν τα παρουσιάζουν, όπως κι αν τα φέρνουν, ουδεμία σχέση έχουν με τα λαϊκά συμφέροντα. Αντιθέτως έχουν πάμπολλες σχέσεις με... «τα άλλα» συμφέροντα. Αυτά που θέλουν τους λαούς φτωχούς, εξαρτημένους δίχως φωνή σκέψη, συνείδηση και δύναμη.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΑ ΠΕΡΙΦΗΜΑ 33 δισ. που θα έπαιρνε η «ελληνική οικονομία» έγιναν ξαφνικά 44 δισ. Να υποθέσουμε ότι σύντομα θα γίνουν... 55 δισ. μιας και έχουν την τάση να τα ανεβάζουν κατά 11 δισ.;

Οπως και να έχει, πάντως, η «ελληνική οικονομία» έχει να λαμβάνει. Τραπεζίτες, εφοπλιστές, πολυεθνικές, βιομήχανοι, ιδιώτες μεγαλο- προμηθευτές του Δημοσίου. Ολος ο καλός ο κόσμος προσδοκά ένα κομματάκι από την πίτα.

Γιατί αυτούς - όπως όλοι ξέρουμε - αποκαλούν «ελληνική οικονομία». Οι... υπόλοιποι, δηλαδή αυτοί που δουλεύουν και παράγουν αυτό το περίφημο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν, δεν αποτελούν μέρος της οικονομίας.

Αντίθετα είναι ο... μεγάλος εχθρός της. Είναι αυτοί που σπαταλάνε, ξοδεύουν αλόγιστα και συνεχώς εγείρουν παράλογα αιτήματα, για μισθούς, συντάξεις, ασφάλιση, υγεία, παιδεία, κοινωνικές παροχές. Θέλουν όσα σκοτώνουν την... ανταγωνιστικότητα.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ