Τρίτη 20 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πολιτική υπονόμευσης του ΙΓΜΕ

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τσιόγκας, καταγγέλλει την κυβέρνηση, επειδή δεν έκανε τίποτε μέχρι σήμερα για τη δημιουργία Περιφερειακού Γραφείου του ΙΓΜΕ στη Θεσσαλία, παρά την ύπαρξη σχετικής απόφασης

Στη Βουλή φέρνει το ΚΚΕ το ζήτημα της μη δημιουργίας Περιφερειακού Γραφείου του ΙΓΜΕ στη Θεσσαλία, παρ' όλο που σχετική απόφαση του ΔΣ του ΙΓΜΕ το προβλέπει. Το θέμα έρχεται με Ερώτηση του Βουλευτή του Κόμματος Τ. Τσιόγκα, η οποία απευθύνεται στον υπουργό Ανάπτυξης Ν. Χριστοδουλάκη.

Η Ερώτηση αναφέρει ότι «στα πλαίσια του Ν. 2702/99 για ίδρυση περιφερειακών μονάδων του ΙΓΜΕ, σε περιφέρειες όπου υπάρχει ιδιαίτερο ερευνητικό ενδιαφέρον για το Ινστιτούτο, με την Η. 9/6/21 - 2 - 2000 απόφαση του ΔΣ του ΙΓΜΕ συστάθηκαν δύο Περιφερειακά Γραφεία. Ενα στο Αιγαίο με έδρα τη Μυτιλήνη και άλλο ένα στη Θεσσαλία με έδρα το Βόλο. Ομως προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι παρ' όλο που πέρασε πάνω από ένας χρόνος, η απόφαση αυτή του ΔΣ του ΙΓΜΕ, ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί».

Συνεχίζοντας η Ερώτηση επισημαίνει πως «με δεδομένο ότι οι λόγοι που υπέβαλαν την απόφαση του ΔΣ του ΙΓΜΕ για σύσταση Περιφερειακού Γραφείου Θεσσαλίας στο Βόλο, ενισχύονται και από τις πρόσφατες κατολισθήσεις στο Ανατολικό Πήλιο, που κράτησαν κλειστό το εθνικό οδικό δίκτυο του Πηλίου για 10 ημέρες, αλλά και από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει όχι μόνο η Μαγνησία αλλά και ολόκληρη η Θεσσαλία, τυχόν υποχώρηση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την κοινωνία και τους φορείς της Θεσσαλίας».

Γι' τους παραπάνω λόγους ερωτάται ο κ. υπουργός τι μέτρα σκοπεύει να πάρει η κυβέρνηση για την υλοποίηση της παραπάνω απόφασης του ΔΣ του ΙΓΜΕ για τη σύσταση Περιφερειακού Γραφείου Θεσσαλίας στο Βόλο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ